FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ SENNA

Μια τέτοια Κυριακή πριν από 22 χρόνια ο Άιρτον Σένα κατέκτησε τον τρίτο και τελευταίο τίτλο οδηγών στη "μαρτυρική" Σουζούκα. Ο Νάιτζελ Μάνσελ (Williams) εγκατέλειψε, επιτρέποντας στον Βραζιλιάνο οδηγό της McLaren να κάνει έναν ήσυχο αγώνα από την πρώτη θέση...Πίσω του βρισκόταν ο τιμέιτ του, Γκέρχαρντ Μπέργκερ, τον οποίο είχε προσλάβει η McLaren ως δεύτερο οδηγό πίσω από τον Σένα την προηγούμενη χρονιά. Ο Σένα τήρησε το λόγο του και στον τελευταίο γύρο επέτρεψε στον Αυστριακό να τον προσπεράσει και να κατακτήσει την πρώτη νίκη του για τη McLaren.

Μετά το τέλος του αγώνα ο οδηγός από το Σάο Πάουλο επιτέθηκε φραστικά στον απερχόμενο πρόεδρο της FIA, Ζαν-Μαρί Μπαλέστρ, ο οποίος υπήρξε μεγαλύτερος αντίπαλος του ακόμα και από τον Αλέν Προστ.
Παραδέχθηκε πως την προηγούμενη χρονιά είχε πέσει σκόπιμα πάνω στη Ferrari του Προστ στον πρώτο γύρο, βγάζοντας και τους δύο εκτός αγώνα, θέλοντας έτσι να εκφράσει την αντίδραση του προς τη FIA και την ηγεσία του σπορ. Στη Σουζούκα ο Προστ αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τη Ferrari. Έμεινε μακριά από το σπορ το 1992 για να επιστρέψει το 1993 και να κατακτήσει τον τέταρτο τίτλο του με την πανίσχυρη Williams.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια