FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

H FERRARI ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΝ VETTEL ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΛΑΟ ΤΙΤΛΟ

Ο Domenicali συνεχάρη ήδη τον Vettel για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ ο Alonso θεωρεί θαύμα τη δεύτερη θέση για τη Ferrari. Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Στην περίπτωση της Ferrari η μία όψη είναι αυτή που αντανακλάται από τη δήλωση του Stefano Domenicali, ο οποίος πριν τον αγώνα της Ιαπωνίας έσπευσε να συγχαρεί τον Vettel και τη Red Bull για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές», είπε. «Γνωρίζουμε ότι είναι σχεδόν αδύνατον να κερδίσουμε το Πρωτάθλημα, οπότε συγχαρητήρια σε αυτόν (σ.σ.: Vettel) και την ομάδα του γι' αυτά που κατάφεραν. Για να βρίσκονται εδώ που βρίσκονται, σημαίνει ότι το αξίζουν» δήλωσε ο επικεφαλής της Ferrari. Με άλλα λόγια αποδοχή της ανωτερότητας των «ταύρων», κατάθεση όπλων και παραδοχή του γεγονότος ότι η κόκκινη ομάδα δεν μπορεί να ελπίζει σε τίποτα καλύτερο από τη δεύτερη θέση για το 2013. Η άλλη όψη έρχεται από τον Alonso, ο οποίος συνεχίζοντας να πιστεύει και να αγωνίζεται δήλωσε πως «έχουμε κάνει το θαύμα μας για 15 αγώνες και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να μείνουμε ζωντανοί για τους επόμενους πέντε, αφού ξεπεράσαμε ακόμη και τους εαυτούς μας με τους τρεις συνεχόμενους τερματισμούς στην 2η θέση. Ήμασταν μόνιμα στην 3η, 4η ή 5η θέση. Κάναμε ένα πολύ καλό τριήμερο στην Κορέα και στους επόμενους αγώνες πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να παλέψουμε για ακόμη καλύτερες θέσεις». Ο Ισπανός δεν παρέλειψε να τονίσει με νόημα πως «αν κάποιος ξεκινήσει να βλέπει σήμερα Formula 1 και του πεις ότι το κόκκινο μονοθέσιο με το μπλε κράνος μάχεται για το Πρωτάθλημα και είναι ακόμα στη 2η θέση, θα σου πει πως πρόκειται για θαύμα». Οι δύο παραπάνω δηλώσεις μπορεί σε πρώτη ανάγνωση να φαίνονται αντικρουόμενες, όμως επί της ουσίας και οι δύο μιλούν για μια χρονιά που πήγε χαμένη για την κόκκινη ομάδα, για μια χρονιά που προσπάθησαν αλλά δεν μπόρεσαν και για μια χρονιά για την οποία ο μεν Domenicalli θέλει να ξεχάσει γρήγορα, ο δε Alonso θέλει να τονίσει ότι αυτός είναι ο καλύτερος οδηγός όλων, αφού με σαφώς υποδεέστερο μονοθέσιο του ανταγωνισμού καταφέρνει να είναι στη 2η θέση και (θεωρητικά) να έχει ελπίδες ακόμη και για τίτλο. Άλλωστε είναι γνωστές οι γκρίνιες του Ισπανού για το αυτοκίνητό του, γκρίνιες που είχαν αναγκάσει ακόμη και το μεγάλο αφεντικό της Ferrari να παρέμβει και έμμεσα να τις αποδοκιμάσει.
 Σε κάθε περίπτωση ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει το οδηγικό ταλέντο του Ισπανού, την ώρα που πάρα πολλοί είναι αυτοί που λένε πως αν ο Vettel δεν ήταν στη Red Bull δεν θα είχε καμιά τύχη. Με το δεύτερο σαφώς και διαφωνούμε αφού κανένα μονοθέσιο δεν πάει μόνο του. Δεν μιλάμε για playstation αλλά για Formula1. Όπως βέβαια δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε και τις ικανότητες του Ισπανού. Έτσι, αυτό που απομένει είναι να περιμένουμε το επόμενο πρωτάθλημα ελπίζοντας πως η Ferrari θα δημιουργήσει ένα μονοθέσιο που θα μπορεί να ανταγωνιστεί αυτό της Red Bull. Έως τότε απλώς περιμένουμε να δούμε αν ο Vettel θα πάρει τον τίτλο την ερχόμενη Κυριακή στην Ιαπωνία ή αν θα πρέπει να περιμένουμε τον μεθεπόμενο αγώνα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια