FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

H FORMULA 1 ΚΑΝΕΙ ΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ...

Ο Φέτελ προηγείται 60 βαθμούς του Αλόνσο έξι γκραν πρι πριν πέσει η αυλαία

Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος για μια εβδομάδα ομάδες και πιλότοι ταξιδεύουν στην Κορέα για το 14ο γκραν πρι του πρωταθλήματος της Formula 1, το οποίο το προσεχές σαββατοκύριακο θα φιλοξενηθεί στην Κορέα και πιο συγκεκριμένα στην πίστα Yeongam (4-6/10).
Φέτος, όλα δείχνουν πως δεν θα γίνει της Κορέας και αυτό γιατί ο Σεμπάστιαν Φέτελ έχει βάλει πλώρη για τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο του, έχοντας 60 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, Φερνάντο Αλόνσο και μια Red Bull που δεν την σταματά τίποτα.
Ωστόσο, ενδιαφέρον σύμφωνα με το www.f1kart.gr παρουσιάζει η μάχη της δεύτερης και τρίτης θέσης με τους Αλόνσο, Χάμιλτον και Ραϊκόνεν να αναμένεται να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό με σκοπό να πλασαριστούν όσο πιο ψηλά γίνεται.

Βαθμολογία πιλότων:

1. Σεμπάστιαν Φέτελ 247
2. Φερνάντο Αλόνσο 187
3. Λιούις Χάμιλτον 151
4. Κίμι Ραϊκόνεν 149
5. Μαρκ Γουέμπερ 130
6. Νίκο Ρόσμπεργκ 116
7. Φελίπε Μάσα 87

Ο Φέτελ θα ταξιδέψει στην Κορέα, έχοντας τρεις σερί νίκες σε Βέλγιο, Ιταλία και Σιγκαπούρη. Μεγάλος άτυχος ο Μαρκ Γουέμπερ, στον οποίο έχει επιβληθεί ποινή δέκα θέσεων στο γκριντ της εκκίνησης.

Η πίστα σε αριθμούς…
Οι πιλότοι θα τρέξουν για τέταρτη χρονιά στην πίστα της Κορέας, η οποία θα υποδεχτεί το 14ο γκραν πρι της σεζόν. Η πίστα αποτελείται από 18 στροφές, ενώ ο πιλότος που θα αναδειχθεί μετά την ολοκλήρωση 55 γύρων.
Το «Yeongam» μοιάζει να είναι μια πίστα χωρισμένη στα δύο με το ένα μέρος να αποτελείται από πολλές στροφές και το άλλο από τρεις ευθείες. Μάλιστα, η κορεάτικη πίστα έχει τη μεγαλύτερη ευθεία του πρωταθλήματος (1.2 χιλιόμετρα).
Συνολικά τα μονοθέσια θα διανύσουν 309.155 χιλιόμετρα, με το μήκος της πίστας να είναι 5.621. Στην πίστα της Κορέας, οι πιλότοι θα γυρίζουν με αντίστροφη φορά από τους δείκτες του ρολογιού.
Σχετικά με τις επιλογές της Pirelli οι ομάδες θα τρέξουν με τη μεσαία και την πολύ μαλακή γόμα, σε αντίθεση με πέρυσι που είχαν αντί της μεσαίας τη μαλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια