FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ FORMULA1

Από αγώνα σε αγώνα ο χάρτης των αριθμών και των στατιστικών στη Formula ήδη αλλάζει.  Διαφοροποιείται πιο γρήγορα απ' ό,τι τρέχει ένα μονοθέσιο.
Μετά το Grand Prix της Κορέας εδώ στο www.f1kart.gr, είχαμε αρκετές αλλαγές στην ιστορία των αριθμών του κορυφαίου σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Μετά τη Σιγκαπούρη, ο Sebastian Vettel, έκανε "grand slam" και στην Κορέα, εκκινόντας από την pole position, όντας πρώτος σε κάθε γύρο του αγώνα, κάνοντας τον ταχύτερο χρόνο και φυσικά παίρνοντας την καρό σημαία. Στην καριέρα του κάνει κάτι ανάλογο για 4η φορά και έφτασε τους Jackie Stewart, Ayrton Senna και Nigel Mansell. Μάλιστα μόνο οι Jim Clark, Alberto Ascari και Michael Schumacher έχουν περισσότερα.
Επίσης, εδώ και τρία συνεχόμενα χρόνια, ο Sebastian Vettel νικάει σε Κορέα και Μαλαισία, ενώ ήταν η τρίτη φορά στην καριέρα του που τερματίζει πρώτος σε τέσσερα Grand Prix στη σειρά.
Για 142 γύρους, φέτος, βλέπει όλους τους άλλους από τους καθρέφτες του, με το ρεκόρ του να είναι οι 205 που είχε πέρυσι. Ο Vettel είναι 5ος στη σχετική λίστα με τον Ayrton Senna να είναι στην πρώτη με 267. Με την 42η pole position του, ο Γερμανός, έδωσε στη Renault την 208η πρώτη θέση στο grid πριν την εκκίνηση. Ετσι η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία έφτασε το ρεκόρ της Ferrari.
Παράλληλα, ήταν η 125η pole position που πήρε Γερμανός πιλότος και έτσι οι Βραζιλιάνοι δεν είναι μόνοι στη σχετική λίστα. "Αρχοντες" της εν λόγω λίστας είναι οι Βρετανοί με 217.
Πηγή: f1fanatic.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια