FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Απο αγωνες καρτ, στην εντατικη 8χρονη..

Σοβαρές καταγγελίες, σχετικά με την ασφάλεια των αγώνων καρτ στην Ελλάδα αλλά και με επιθέσεις εναντίον του με κατσαβίδι έκανε στη zougla.gr ο Μάκης Σαγανάς, πατέρας δύο παιδιών που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα καρτ. Ο ίδιος ήταν παρών σε σοβαρό ατύχημα που είχε ένα 12χρονο κορίτσι πριν από λίγες ημέρες στην πίστα «Kartodromo» στην περιοχή των Αφιδνών, το οποίο έκανε προπόνηση με αγωνιστικό καρτ, αφού είχε σκοπό να εμπλακεί ενεργά σε αγώνες προς τα τέλη του 2010.
25 μέρες στην εντατική
Το ατυχές συμβάν σημειώθηκε το Σάββατο 1η Μαΐου. Εκείνη την ώρα, βρίσκονταν στην πίστα για προπόνηση αρκετοί οδηγοί, μεταξύ αυτών και η άτυχη Ελένη Σ. Στο σημείο που βρίσκεται το κεντρικό κτίριο της πίστας, δύο αγωνιστικά καρτ, των οποίων οι οδηγοί είχαν μεγάλη εμπειρία, συγκρούστηκαν και το άπειρο σχετικά κορίτσι που ακολουθούσε, κατά πάσα πιθανότητα, τρόμαξε, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να χτυπήσει σε τοίχο που βρισκόταν στο σημείο εκείνο. Η 12χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και μετά από 25 ημέρες βρίσκεται ακόμα στην εντατική του «Παίδων» με πρόβλημα στους πνεύμονες, δύο σπασμένα πλευρά, δύο σπασμένους σπονδύλους, ενώ αντιμετωπίζει και πρόβλημα κινητικότητας με τα πόδια.
Καταγγελίες και… κατσαβίδια
Όλα τα παραπάνω καταγγέλλει στη zougla.gr ο Μάκης Σαγανάς, ο οποίος ήταν παρών στην πίστα την ημέρα του συμβάντος, ενώ την ίδια ώρα οι δύο του γιοι, και μάλιστα πρωταθλητές στα καρτ, Χρήστος και Στέλιος, έκαναν προπόνηση. Όπως αναφέρει ο ίδιος, οι υπεύθυνοι θα πρέπει να επικεντρωθούν στην ασφάλεια των οδηγών, καθώς διευκρίνισε ότι οι πίστες στην Ελλάδα δεν πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας. Επίσης, αναφέρθηκε και στην πίστα της Πάτρας, όπου θα διεξαχθεί ο επόμενος αγώνας, την οποία χαρακτήρισε ως την χειρότερη που υπάρχει από πλευρά ασφαλείας. Τέλος, μιλώντας για έναν πατέρα που εμπλέκεται στους αγώνες καρτ (επειδή τρέχει ο γιος του), είπε πως στην πίστα των Μεγάρων του επιτέθηκε με κατσαβίδι και μάλιστα μπροστά στα έντρομα μάτια μικρών παιδιών, ενώ τόσο ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Αγώνων Καρτ Δημήτρης Αθανασέκος, όσο και ο πρόεδρος της ΕΛΠΑ, Βασίλης Δεσποτόπουλος δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Ο ίδιος, πάντως, έχει προβεί σε μήνυση. Ντροπή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια