FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

FERRARI – Μασσα ως το 2012

Όπως αναμενόταν μετά τις τελευταίες δηλώσεις και υπόνοιες των ανθρώπων της Ferrari, το συμβόλαιο του Φελίπε Μάσα ανανεώθηκε ως το τέλος του 2012. Έτσι ο Βραζιλιάνος, ο οποίος βρίσκεται στη Σκουντερία από το 2001, μπορεί πλέον απερίσπαστος να συγκεντρωθεί στην δική του ανάκαμψη, αλλά και της ομάδας.
Με δεδομένο ότι και ο Φερνάντο Αλόνσο έχει συμβόλαιο ως τότε, Ferrari θα διατηρήσει ίδιο το δίδυμο των οδηγών της για τα επόμενα δύο χρόνια (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου φυσικά). «Είμαι χαρούμενος που μου δόθηκε η ευκαιρία να οδηγώ για τη Ferrari για δύο χρόνια ακόμα», σχολίασε μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας ο Μάσα.
Και συνέχισε: «Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου στη Formula 1 πάντα έτρεχα με κινητήρα που κατασκευαζόταν στο Μαρανέλο και είναι θέμα περηφάνιας για μένα να συνεχίζω να το κάνω σε μια ομάδα που θεωρώ δεύτερη οικογένειά μου». Ο Μάσα σε 69 Grand Prix με τη Ferrari έχει 11 νίκες, 30 παρουσίες στο βάθρο και 15 pole positions.
«Ο Φελίπε είναι μέρος της Ferrari σχεδόν μια δεκαετία και μαζί με μας έχει ωριμάσει σαν οδηγός και σαν άνθρωπος, περνώντας μερικές πολύ δύσκολες στιγμές, όπως και δίνοντάς μας στιγμές μεγάλης χαράς», ανέφερε από την πλευρά του ο ισχυρός άνδρας της ιταλικής ομάδας Στέφανο Ντομενικάλι. Για να καταλήξει: «Θέλαμε να αποδείξουμε τη σταθερότητά μας για το μέλλον, πιστεύοντας στην αξία ενός οδηγικού διδύμου που είναι ισάξιο όσον αφορά το ταλέντο, την ταχύτητα και την ικανότητά του να δουλεύει μαζί για το καλό της ομάδας».
Για τον Μάσα η εξέλιξη αυτή είναι ότι καλύτερο, μόλις λίγες ημέρες πριν τον αγώνα στον Καναδά, σε μια πίστα όπου η Ferrari ελπίζει να επιστρέψει στις ανταγωνιστικές εμφανίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια