FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

GRAND PRIX ΚΑΝΑΔΑ – Χαμος στα ελαστικά, ταχυτερος ο Vettel

Η συννεφιά κράτησε χαμηλά τις θερμοκρασίες στην πίστα «Ζιλ Βιλνέβ» με αποτέλεσμα ομάδες και οδηγοί να προβληματίζονται για τη χαμηλή απόδοση και υψηλή φθορά των ελαστικών. Αυτό ήταν τουλάχιστον το σκηνικό στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής, όπου ο Σεμπάστιαν Φέτελ σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο με 1’16’’877.
Ο πιλότος της Red Bull μαζί με τον Φερνάντο Αλόνσο που έφερε τη Ferrari του στη δεύτερη θέση, ήταν και οι μοναδικοί που κατέβηκαν το 1’17, με τον Ισπανό να είναι μόλις 86 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός από τον Γερμανό. Τον τρίτο χρόνο σημείωσε ο Νίκο Ρόζμπεργκ, ο οποίος βρισκόταν στην πρώτη θέση για αρκετή ώρα, με τον οδηγό της Mercedes στο δεύτερο κομμάτι της περιόδου να κάνει γύρους με πολύ καύσιμο στο ρεζερβουάρ του.
Ο έτερος πιλότος της Red Bull, Μαρκ Γουέμπερ ήταν τέταρτος , ο Φελίπε Μάσα έκανε τον πέμπτο χρόνο με την άλλη Ferrari, αλλά μισό δευτερόλεπτο μακριά από τον ρυθμό του Φέτελ, ενώ έκτος πλασαρίστηκε ο Άντριαν Σούτιλ με την Force India. Πολύ χαμηλή απόδοση και πολλά παράπονα για τη McLaren όσον αφορά τα ελαστικά, με τον Λιούις Χάμιλτον να είναι έβδομος και τον Τζένσον Μπάτον να έχει την 11η θέση.
Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ρόμπερτ Κούμπιτσα (8ος, Renault), Μίκαελ Σουμάχερ (9ος, Mercedes GP) και Βιταντόνιο Λιούτσι (10ος, Force India). Οι κατατακτήριες δοκιμές στο Μόντρεαλ θα διεξαχθούν το βραδάκι του Σαββάτου (και πριν το τελευταίο ματς του Μουντιάλ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια