FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Χαραξε καλα για τον Ολυμπιακο στη πιστα Jarama

Την τρίτη θέση εκκίνησης θα καταλάβει ο Ολυμπιακός στον πρώτο Κυριακάτικο αγώνα της Jarama (20/06) για τον τέταρτο γύρο της Superleague Formula. Το αγωνιστικό διήμερο στο ισπανικό σιρκουί ξεκίνησε με δυσκολίες για τον Ολυμπιακό, με το ερυθρόλευκο μονοθέσιο να παρουσιάζει πρόβλημα στο συμπλέκτη στο δεύτερο μέρος των ελεύθερων δοκιμών και να χάνει μεγάλο μέρος της διαδικασίας.
Στο πρώτο μέρος των ελεύθερων δοκιμών το πρωί του Σαββάτου (19/06), ο οδηγός του Ολυμπιακού, Chris van der Drift, κατέλαβε την έκτη θέση με χρόνο 1:22.910. Την ταχύτερη επίδοση, 1:21:944, σημείωσε ο John Martin της Γκουοάν. Ο Yelmer Buurman τέθηκε επικεφαλής με το μονοθέσιο της Μίλαν στην δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών, κινούμενος στο 1:20.481. Ο οδηγός του ερυθρόλευκου μονοθέσιου κατάφερε να συμπληρώσει μόλις επτά γύρους πριν παρουσιαστεί το πρόβλημα με τον συμπλέκτη και αναγκαστεί να επιστρέψει στα pits, χάνοντας το υπόλοιπο μέρος της διαδικασίας.
Οι μηχανικοί της GU Racing είχαν μόλις μιάμιση ώρα στην διάθεσή τους πριν την έναρξη των κατατακτήριων δοκιμών, ωστόσο κατάφεραν να επιδιορθώσουν έγκαιρα το πρόβλημα και έδωσαν στον Πειραϊκό σύλλογο την δυνατότητα να επιστρέψει στην δράση.
Στην πρώτη φάση των ομίλων, ο Ολυμπιακός βρέθηκε αντιμέτωπος με τα μονοθέσια των Λίβερπουλ, Φλαμένγκο, Ρόμα, Γκουοάν Πεκίνου, Άντερλεχτ, Ατλέτικο Μαδτίτης, Κορίνθιανς και Σεβίλλης, ωστόσο κατάφερε εύκολα να περάσει στην επόμενη φάση σημειώνοντας τον δεύτερο καλύτερο χρόνο, 1:21.197, μόλις τρία δέκατα πίσω από την πρωτοπόρο του γκρουπ Γκουοάν. Στα προημιτελικά κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Λυών και τον πιλότο της Sebastien Bourdais, ο οποίος το 2009 είχε κατακτήσει την pole position στη Jarama με το μονοθέσιο της Σεβίλλης. Αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο για τον πιλότο του Ολυμπιακού, ο οποίος με χρόνο 1:21.441 άφησε πίσω του τον γαλλικό σύλλογο και προκρίθηκε στην επόμενη φάση με αντίπαλο την Μίλαν και τον Yelmer Buurman.
Εκεί ο van der Drift, έχασε για μόλις έξι δέκατα την δυνατότητα να περάσει στον τελικό, στον οποίο βρέθηκαν αντιμέτωποι ο John Martin της Γκουοάν και ο Μπούρμαν της Μίλαν, με τον Martin να κατακτά την pole position για τον κινεζικό σύλλογο.
Ο Ολυμπιακός θα εκκινήσει από την τρίτη θέση του grid στον πρώτο αγώνα της Jarama, ενώ την δεύτερη και τέταρτη θέση θα καταλάβουν οι Buurman της Μίλαν και Wissel της Βασιλείας, αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια