FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Προετοιμασιες για αναβολες αγωνων...

Ολο και πιο αληθοφανής φαντάζει η προοπτική αναβολής του Grand Prix στο Μπαχρέιν, τέταρτου γύρου του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1.
Ηδη, οι ομάδες έχουν δημιουργήσει το δικό τους σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που αγώνας δεν πραγματοποιηθεί στις 22 Απριλίου, όπως αρχικά έχει ορισθεί.
Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει στην χώρα και ο φόβος ότι οι διαδηλωτές ίσως χρησιμοποιήσουν το GP για να εκφράσουν παγκοσμίως την αντίδραση τους απέναντι στο υπάρχον καθεστώς, έχουν θορυβήσει τον κόσμο της Formula 1. Κυβερνητικοί παράγοντες επιχείρησαν τις προηγούμενες ημέρες να κατευνάσουν λίγο το θόρυβο που έχουν ξεσπάσει, υποστηρίζοντας ότι τα πνεύματα θα ηρεμήσουν και πως ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά.
Από την άλλη πλευρά, ένα από τα κινήματα νεολαίας της αντιπολίτευσης του Μπαχρέιν, ο Συνασπισμός Νεολαίας της 14ης Φεβρουαρίου, εξέδωσε ανακοίνωση-προειδοποίηση προς τους χορηγούς, τους διοργανωτές και τους θεατές του αγώνα, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί την ασφάλειά τους. Στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Facebook, αναφερόταν επίσης ότι οι διοργανωτές του αγώνα θεωρούνται μέλη του «αιματηρού και ποινικού βασιλικού συστήματος».
Εκπρόσωπος πάντως της βασιλικής οικογένειας συνεχίζει να υποστηρίζει ότι το GP θα γίνει κανονικά παρά τις προειδοποιήσεις και τους φόβους που εκφράζονται. «Η μόνη ανησυχία που έχουμε είναι ότι ένα τόσο δημοφιλές άθλημα χρησιμοποιείται ως πολιτικό εργαλείο από τους βίαιους διαδηλωτές. Μπορώ να διαβεβαιώσω τους φανατικούς φίλους του σπορ ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά»

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια