FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Καλοβλεπει το οριο προυπολογισμου η Sauber

Υπέρ της θέσπισης ενός ορίου προϋπολογισμού στην Formula 1 είναι η Sauber προκειμένου οι ομάδες να παραμείνουν βιώσιμες.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η διευθύνουσα σύμβουλος της Ελβετικής εταιρείας Μονίσα Κάλτενμπορν, η οποία θωρεί ότι η πολιτική αυτή θα συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση του ανταγωνισμού μεταξύ των ομάδων.
Προς το παρόν, για τον έλεγχο του κόστους ισχύει η Συμφωνία Περιορισμού Δαπανών, η οποία φέρει την έγκριση από το σύνολο των ομάδων. Αυτή η λύση επιλέχθηκε από τις ίδιες τις ομάδες μετά από την προσπάθεια της FIA το 2009 να τους επιβάλλει ένα πλαφόν, ιδέα που απορρίφθηκε από όλες.
Παρόλα αυτά στη Sauber θεωρούν ότι η ύπαρξη ενός ορίου στον προϋπολογισμό είναι ο μόνος τρόπος να ελεγχθεί μακροπρόθεσμα η κατάσταση αφού οι λεγόμενες «μεγάλες» ομάδες πάντα βρίσκουν τρόπους να υπερβούν τη Συμφωνία Περιορισμού Δαπανών. Η αλήθεια είναι ότι η προοπτική αυτή είναι προς όφελος των υπολοίπων ομάδων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να δαπανούν μεγάλα ποσά με τον προϋπολογισμό τους να είναι περιορισμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια