FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Χωρισαν οι δρομοι μεταξυ Lotus F1 και Group Lotus

Χωρίς βασικό χορηγό μένει η Lotus F1 αφού όπως διέκοψε τη συνεργασία της με την Group Lotus.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Αutosport η ομάδα του Ενστοουν θα παραμένει στην Formula 1 με το συγκεκριμένο όνομα, αλλά δε θα έχει πλέον καμία σχέση με τον κατασκευαστή σπο
ρ αυτοκινήτων.
Η Genii Captital, στην οποία ανήκει η ομάδα της Formula 1, πήρε την απόφαση να διακόψει τη συνεργασία της με την Proton, εταιρεία που είναι ιδιοκτήτρια του Lotus Group. Αιτία ήταν η πώληση του κατασκευαστή σπορ αυτοκινήτων στην Μαλαισιανή αυτοκινητοβιομηχανία DRB-Hicom.Πέραν της χορηγίας, ακυρώθηκε επίσης και η δυνατότητα της Proton, όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί, να αγοράσει το 50% της Lotus F1.
«Η συμφωνία χορηγίας και οι υποχρεώσεις της Lotus έχουν καταργηθεί. Δεν υπάρχει επιλογή πλέον από το Lotus Group να αγοράσει την F1, αυτή η επιλογή εξαγοράστηκε από εμάς. Υπήρχε στο παρελθόν, αλλά πλέον έχουμε αναλάβει εμείς», δήλωσε ο Τζεράντ Λόπεθ, ιδιοκτήτης της Genii Capital.
Παράλληλα υπογράμμισε ότι η ομάδα προς το παρόν δεν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα λόγω της παύσης της συνεργασίας καθώς η εταιρεία του έχει τη δυνατότητα να επενδύσει ένα σημαντικό κεφάλαιο. Τόνισε όμως ότι καλό θα ήταν να εξευρεθεί ένας νέος χορηγός για την Lotus F1.
«Είμαστε χαρούμενοι που θα συνεχίσουμε το όνομα Lotus καθώς πιστεύουμε ότι είναι ένα καλό όνομα για τη Formula 1. Χρηματοδοτήσαμε την ομάδα πέρυσι και πρόπερσι για ό,τι έλειπε. Θα προτιμούσαμε να έχουμε χορηγούς για όλο το ποσό, αλλά αν χρειαστεί να το χρηματοδοτήσουμε, τότε θα το κάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια