FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Με σοβαρες αλλαγες στη Κινα η Ferrari

Οι βελτιώσεις που ετοιμάζει εδώ και καιρό η Ferrari για την F2012 αναμένεται να παρουσιαστούν από το Κινέζικο GP και μετά.
Eιδικότερα, για τον αγώνα στην Σαγκάη το νέο Ιταλικό μονοθέσιο θα φέρει πέντε αναβαθμίσεις, όπως ανακοίνωσε ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Πατ Φράι.

Η αναπάντεχη νίκη της Ferrari στην Μαλαισία δεν φάνηκε να εφησύχασε τα στελέχη της Ιταλικής ομάδας, τα οποίοι, όπως δήλωσε ο Φράι, συνεχίζουν να εργάζονται σκληρά για να βελτιώσουν τα αδύνατα σημεία της F2012. Στόχος είναι να μειώσουν την διαφορά που υπάρχει από τις ΜcLaren και Red Bull. Ηδη, όπως έχει φανεί το νέο μονοθέσιο της Ferrari είναι κατά 0,8 δευτερόλεπτα πιο αργό και δυσκολεύεται αρκετά σε στεγνή πίστα.
Ο Φράι αναγνώρισε ότι η νίκη του Αλόνσο στη Μαλαισία ήταν κάτι που η ομάδα δεν περίμενε και σε αυτή συνέβαλαν οι ηρωικές προσπάθειες του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή και η βροχή. Στις κακές καιρικές συνθήκες και με τα βρόχινα ελαστικά κατά την διάρκεια του αγώνα η Ferrari έμοιαζε ασυναγώνιστη. Νωρίτερα όμως, τόσο στις ελεύθερες δοκιμές αλλά και στις κατατακτήριες, όπου ο καιρός ήταν καλός το Ιταλικό μονοθέσιο έδειχνε τις αδυναμίες του. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε βρέθηκε αρκετά πίσω τόσο στη γραμμή εκκίνησης όσο και από τους πρωτοπόρους. Αυτή ήταν και η πρώτη εικόνα της Ferrari στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, στην Αυστραλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια