FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Ελαμψε ξανα το αστρο του Rosberg

Ο Γερμανός πιλότος σαφώς «ανεβασμένος» από την πρώτη του νίκη στην Κίνα, κατάφερε μέσα στην πρώτη μισή ώρα της διαδικασίας να κατεβάσει τα χρονόμετρα.
Το σίγουρο είναι ότι η απογευματινή διαδικασία ήταν σαφώς καλύτερη σε χρόνους και επιδόσεις με τις ομάδες να επιλέγουν και τη μαλακή γόμα
. Αρχικά, υπήρχε μία μονομαχία μεταξύ των δύο Mercedes και της Red Bull του Σεμπάστιαν Φέτελ, αλλά τελικά η επίδοση του Ρόζμπεργκ δεν άφησε πολλά περιθώρια στον συμπατριώτη του να απαντήσει.
Φαίνεται ότι η πατέντα με το διπλό DRS που εφαρμόζει η Mercedes και μπορεί να χρησιμοποιήσει στις ελεύθερες δοκιμές φέρνει αποτέλεσμα, αν και ομολογουμένως το μονοθέσιο της είναι από τα γρήγορα φέτος. Το πρόβλημα με την διαχείριση των ελαστικών που απασχολεί την Γερμανική ομάδα εξακολουθεί να υφίσταται, αλλά όπως φάνηκε, οι μηχανικοί της έχουν δουλέψει αρκετά πάνω σε αυτό.
Αλλωστε ο Ρόζμπεργκ έτρεχε στο τέλος με τη μεσαία γόμα όπως και οι δύο Red Bull σε μία προσπάθεια να αναλυθεί η φθορά των ελαστικών υπό πλήρη φορτίο καυσίμων. Αντιθέτως ο Μίκαελ Σουμάχερ έμεινε με τη μαλακή γόμα, πέφτοντας πέμπτος. Την ίδια επιλογή έκαναν και οι δύο πιλότοι της McLaren-Mercedes για το απόγευμα χωρίς ωστόσο να τους βγει.
Ο Χάμιλτον ήταν πιο αργός από το πρωΐ αν και η θερμοκρασία στην πίστα το απόγευμα ήταν τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη σε σχέση με νωρίτερα. Ο Βρετανός κατέληξε να τερματίσει τέταρτος και να ζητάει από την ομάδα τη γόμα που χρησιμοποίησε κατά την πρώτη διαδικασία. Τα ίδια προβλήματα αντιμετώπισε και ο Τζένσον Μπάτον που έμεινε έκτος πίσω από τον Σουμάχερ.
Καλύτερα εξελίχθηκαν οι απογευματινές δοκιμές για τον Μαρκ Γουέμπερ που σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο και ήταν 0,446 δευτ. πιο αργός από τον πρωτοπόρο Ρόζμπεργκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αυστραλός δεν έχει στη διάθεσή του το KERS αφού κατά την διάρκεια της διαδικασίας ενημερώθηκε ότι είχε βγει εκτός.
Θετική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή ημέρα για τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και τις δύο φορές κατέλαβε το απόγευμα την Τρίτη θέση, 0,263 δευτ. πίσω από τον teammate του, κατεβάζοντας μάλιστα τον χρόνο του σε σχέση με το πρωΐ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια