FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Αγωνες σε Γαλλικο εδαφος;

Εντείνονται οι φήμες ότι η Γαλλία θα φιλοξενήσει και πάλι αγώνα Formula 1 την επόμενη χρονιά.
Η αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού της χώρας, Φρανσουά Φιγιόν στην πίστα του Πολ Ρικάρντ και η επικείμενη συνέντευξη Τύπου που θα παραθέσει, ενισχύουν την άποψη αυτή.
Πηγές μέσα από την γαλλική κυβέρνηση αναφέρουν ότι ο Φιγιόν που θα πλαισιώνεται από τον Χούμπερτ Φάλκο, πρόεδρο της επαρχίας της Τουλόν, προτίθεται να παραθέσει μία ενημέρωση σχετικά με την πίστα και να ανακοινώσει ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει από το 2013 αγώνα Formula 1. Αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει εναλλάξ με την πίστα του Σπα. Η πολιτική αυτή της εναλλαγής ενό GP σε δύο διαφορετικές πίστες τείνει πλέον να επικρατήσει στην Formula 1 λόγω του αυξημένου κόστους.
Υπολογίζεται ότι η αμοιβή που θα δίνεται στον Μπέρνι Εκλεστοουν για την διεξαγωγή του αγώνα θα είναι κάτι λιγότερο από 20 εκατομμύρια ευρώ.
Η τελευταία φορά που διοργανώθηκε αγώνας Formula 1 επί Γαλλικού εδάφους ήταν το 2008. Κύριος λόγος αποκλεισμού του αγώνα από το καλεντάρι της FIA ήταν τα οικονομικά προβλήματα που αφορούσαν κυρίως στο υπέρογκο ποσό που δίδονταν στον Εκλεστοουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια