FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Νεο αιμα στην Pirelli και το μελλον εναι εδω

H Pirelli επιβεβαίωσε σήμερα αυτό που ακούγονταν τόσο καιρό. Ότι δηλαδή ο Χάιμε Αλγκουερσουάρι θα αναλάβει χρέη δοκιμαστή. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο Ισπανός πιλότος θα πλαισιώσει τον Λούκας ντι Γκράσι, ο οποίος παραμένει για έναν ακόμη χρόνο.
Θα είναι έτσι η πρώτη φορά που η Ιταλική εταιρεία θα έχει δύο μόνιμους πιλότους στις τάξεις της για την διεξαγωγή των δοκιμών της. Η πρώτη από τις τέσσερις που θα γίνουν μέσα στην τρέχουσα χρονιά, αναμένεται να διεξαχθεί στις αρχές Μαΐου στη Χερέθ. Στόχος της Ιταλικής εταιρείας είναι εξέλιξη των ελαστικών του 2013.
Σε ό,τι αφορά στον Αλγκουερσουάρι, ο νεαρός Ισπανός είχε μείνει χωρίς ομάδα αφού έχασε τη θέση στην Toro Rosso, με την οποία ήλπιζε ότι θα έτρεχε εφέτος. Ετσι αναζητούσε απεγνωσμένα νέα επαγγελματική στέγη, αλλά η λιγοστές κενές θέσεις που υπήρχαν δεν του επέστρεψαν να βρει, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός πρωταθλήματος.
Τόσο ο Αλγκουερσουάρι όσο και ο ντι Γκράσι φέτος θα έχουν στα χέρια τους την R30, το περυσινό μονοθέσιο της Renault με το οποίο η Pirelli θα κάνει από εδώ και στο εξής τις δοκιμές της. Και οι δύο θα δουλέψουν πάνω στην εξέλιξη ελαστικών για τη Formula 1 και το GP2.
«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος για αυτή την εξαιρετική ευκαιρία. Μία εβδομάδα νωρίτερα ήταν τα γενέθλιά μου, έγινα 22 ετών, και τώρα η Pirelli μου χάρισε το καλύτερο δυνατό δώρο. Ανυπομονώ να ξεκινήσω σε αυτό το πολύ σημαντικό και το γεμάτο πρόκληση έργο, εξέλιξης νέων ελαστικών για το μέλλον, κάτι που περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία. Εχω τεράστια επιθυμία να οδηγήσω ένα μονοθέσιο Formula 1 και να επιστρέψω στη δράση, επομένως αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για εμένα», δήλωσε ο νεαρός Ισπανός πιλότος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια