FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Η RED BULL ΖΗΤΑ ΑΚΟΜΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΕΣΕΙΣ....

Το θέμα νομιμότητας της πίσω πτέρυγας της Mercedes δεν έχει κλείσει για την Red Bull, η οποία εξακολουθεί να πιέζει, ζητώντας διευκρινίσεις.
Παρά το γεγονός ότι ήδη η FIA έχει αποφανθεί ότι η συγκεκριμένη καινοτομία που παρουσίασε η Mercedes στον πρώτο αγώνα της χρονιάς έχει κριθεί ως νόμιμη, η Red Bull ξαναφέρνει το θέμα στο προσκήνιο.

Ο επικεφαλής της δύο φορές παγκόσμιας πρωταθλήτριας, Κρίστιαν Χόρνερ σε δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή δήλωσε ότι περιμένει να υπάρξει πρόοδος στο ζήτημα αυτό πριν από την διεξαγωγή του GP στην Κίνα το επόμενο Σαββατοκύριακο και πως αναμένεται μια επίσημη απόφαση από τονεπικεφαλής του τεχνικού τμήματος της FIA, Τσάρλι Γουάτινγκ.
«Ο Τσάρλι Γουάτινγκ, ο τεχνικός εκπρόσωπος, έχει λάβει όλα τα δεδομένα υπόψη του καθώς υπήρξαν πολλές συζητήσεις μαζί του κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου στη Μαλαισία. Πιστεύω ότι θα ήθελε να το σκεφτεί και βέβαια εμείς σεβόμαστε τη θέση του όταν θα μας την ξεκαθαρίσει στην Κίνα. Τότε οι ομάδες θα κληθούν να δουν τις εναλλακτικές τους. Είτε θα το αποδεχθούν και θα συνεχίσουν με αυτό και ίσως θα αναζητήσουν μια δική τους λύση, η οποία θα ταιριάζει στο δικό τους μονοθέσιο. Εχουμε τη δυνατότητα να διαμαρτυρηθούμε αν το επιθυμούμε, ή όποια άλλη ομάδα το επιθυμεί, ότι δηλαδή δε συμφωνούμε με την ερμηνεία του Τσάρλι».
Ο λόγος που η Red Bull ξαναφέρνει το θέμα στην επιφάνεια παρά την πρόσφατη διευκρίνιση της FIA είναι διότι η εξέλιξη και κατασκευή μιας αντίστοιχης λύσης στην πίσω πτέρυγα του μονοθεσίου θα είναι αρκετά δαπανηρή για την ομάδα και ίσως ανώφελη καθώς την επόμενη χρονιά θα μπορούσε να θεωρεί παράνομη.
«Όπως με όλα τα εξαρτήματα τέτοιου είδους, έχει άμεση σχέση με το πως επιδρά στο μονοθέσιο. Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι σχεδιαστές όσων βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του γκριντ αναζητούν να μάθουν το πώς δουλεύει αυτή η καινοτομία και πως θα μπορούσαν να την ενσωματώσουν στο δικό τους σχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια