FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

H Ferrari "F138" απογειωνει τις πιστες

Oι εικασίες και οι ματιές από τις μισάνοιχτες πόρτες τελείωσαν. Σε μια αρκετά εντυπωσιακή τελετή στο Maranello, η Ferrari, παρουσίασε το 69ο μονοθέσιο της. Η F138, όπως ονομάζεται το αυτοκίνητο των Fernando Alonso και Felipe Massa είναι διαφορετικό σε εμφάνιση από το περσινό με ορατή διαφορά την απουσία του "step" στο ρύγχος του. Η παρουσίαση ξεκίνησε με ένα εντυπωσιακό βίντεο με πλάνα από το εργοστάσιο των αυτοκινήτων "παραγωγής" της Ferrari και τα μοντέλα που βγαίνουν από αυτό. Αντίθετα από ότι όλοι περίμεναν ο Πρόεδρος της εταιρείας, Luca di Montezemolo, ανέβηκε τελευταίος στην εξέδρα της παρουσίασης για να τονιστεί πως η Ferrari είναι τα μέλη της ομάδας και πως είναι όλοι μία οικογένεια.
Έτσι το λόγο πήρε πρώτος ο Stefano Domenicali, (πριν τα αποκαλυπτήρια) και στη συνέχεια μίλησαν οι δύο οδηγοί. Το 69ο μονοθέσιο που ετοίμασε η Scuderia για τη Formula 1 παρουσιάστηκε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας. Δυστυχώς (ή ευτυχώς για αυξημένη δημοσιότητα) μισή ώρα πριν την έναρξη της διαδικασίας, είχαν διαρρεύσει φωτογραφίες της F138 στο διαδίκτυο. Η F138 είναι αποτέλεσμα της δουλειάς της ομάδας του Simone Resta, με τον Νικόλα Τομπάζη να έχει την εποπτεία του εγχειρήματος. "Τα τελευταία χρόνια δεν ήμασταν σε θέση να ξεκινήσουμε δυναμικά το Πρωτάθλημα, όπως έκαναν οι ανταγωνιστές μας, με αποτέλεσμα να χάνουμε πολύτιμο έδαφος στη μάχη του τίτλου", ήταν τα πρώτα λόγια του S. Domenicali και πρόσθεσε: "Φέτος πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί από τον πρώτο κιόλας αγώνα. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα φέτος για τη Scuderia, καθώς πέρσι, στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, στο Albert Park, η F2012 ήταν 1,5" πιο αργή σε σχέση με τους κορυφαίους συνδυασμούς". "Δουλεύω σκληρά πάνω στη βελτίωση της φυσικής μου κατάστασης.

Θα είναι μια πολύ απαιτητική χρονιά και γι' αυτό θέλω να είμαι συνέχεια στην καλύτερη δυνατή φόρμα", είπε ο Fernando Alonso, προλαβαίνοντας τις ερωτήσεις για την απουσία του από τις πρώτες δοκιμές στη Jerez και πρόσθεσε: "Πιστεύω πως πολύ δύσκολα θα επαναληφθεί αυτό που είδαμε πέρσι με 7 διαφορετικούς νικητές στους πρώτους 7 αγώνες. Αυτό συνέβη λόγω του ότι είχαμε αλλαγές στους κανονισμούς πέρσι με την απαγόρευση των blown diffusers" και κατέληξε : "Τώρα, τα πράγματα είναι πιο σταθερά. Θα υπάρχουν δύο-τρεις ομάδες που θα μοιραστούν τις νίκες και ελπίζουμε ότι θα είμαστε μια από αυτές". "Αυτή είναι η 8η σεζόν μου στην ομάδα και η αίσθηση που έχω κοιτάζοντας την F138 είναι καλή. Δουλεύουμε σκληρά ώστε να ξεκινήσουμε δυνατά από την αρχή του Πρωταθλήματος", δήλωσε ο Felipe Massa.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια