FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕ ΜΩΒ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΦΕΤΟΣ Η RED BULLL


Δύο μόλις ημέρες πριν την έναρξη των πρώτων χειμερινών δοκιμών στη Χερέθ, η Red Bull παρουσίασε στις εγκαταστάσεις της, στο Μίλτον Κέινς της Βρετανίας το φετινό της μονοθέσιο.
Η RB9 είναι το ένατο μονοθέσιο που κατασκευάζει η αυστριακή εταιρεία από το 2005 όταν εξαγόρασε την Jaguar και εισήλθε στην F1. Με μια πρώτη ματιά, δύο σημεία είναι άξια αναφοράς στο νέο... δημιούργημα του Αντριαν Νιούι. Πρώτο και σημαντικότερο είναι ότι παραμένει το λεγόμενο «σκαλοπάτι» στο ρύγχος. Μία επιλογή που μέχρι στιγμής είχε ακολουθήσει μόνο η Lotus. Η δεύτερη αλλαγή αφορά στο μωβ χρώμα που κάνει την εμφάνισή του σε πολλά σημεία του μονοθεσίου, λόγω της Infinity, στην οποία δόθηκε ο ρόλος του title sponsor. Ετσι το όνομα της αυστριακής ομάδας άλλαξε σε Infinity Red Bull Racing με τα λογότυπα του κατασκευστή πολυτελών αυτοκινήτων να υπάρχουν σε αρκετά μέρη του νέου μονοθεσίου.
O εμπνευστής της RB9, Αντριαν Νιούι ήταν ιδιαίτερα φειδωλός στη σημερινή εκδήλωση σε ό,τι αφορά στις αλλαγές που έχουν γίνει. Αποκάλυψε ωστόσο, ότι το νέο μονοθέσιο είναι επαναστατικό. «Ξέρουμε τι έχουμε κάνει αλλά δεν γνωρίζουμε τι έχουν καταφέρει οι άλλοι. Υπάρχουν ακόμη πολλά ερωτηματικά», τόνισε χαρακτηριστικά.
Formula 1 - Red Bull - RB9 #3
RED BULL/RICHARD HEATHCOTE
Με την RB9 η Red Bull ελπίζει στην κατάκτηση του τέταρτου συνεχόμενου νταμπλ σε κατασκευαστές και πιλότους. Ηδη, ο Σεμπάστιαν Φέτελ βρίσκεται στην κορυφή του αθλήματος από το 2010 και με το φετινό τίτλο έγινε ο νεαρότερος τριπλός τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία της Formula 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια