FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Η ΝΕΑ Force India


Η Force India έγινε η τέταρτη ομάδα που αποκάλυψε το μονοθέσιό της για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2013. Η VJM06 αποκαλύφθηκε στην πίστα του Σίλβερστοουν, κοντά στις εγκαταστάσεις της ομάδας.
Το νέο μονοθέσιο είναι το τρίτο που κατασκευάστηκε υπό την καθοδήγηση του τεχνικού διευθυντή της ομάδας, Αντριου Γκριν και συγκεντρώνει όλα θα θετικά στοιχεία του προκάτοχου του.
Formula 1 - Force India - VJM06 #4
SAHARA FORCE INDIA/JAMES MOY
H νέα VJM06.
Όπως στα περισσότερα μονοθέσια που έχουν παρουσιαστεί μέχρι στιγμής, έτσι και στην VJM06 δεν υπάρχει το σκαλοπάτι στο ρύγχος, το οποίο έχει αντικατασταθεί από ένα «κάλυμμα» (φέρινγκ). Η λύση αυτή επιφέρει σημαντικό πλεονέκτημα στην αεροδυναμική απόδοση του μονοθεσίου.
YOUTUBE/FORCEINDIAFORMULAONE
Όπως αναφέρει ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Αντριου Γκριν, η VJM06 μοιάζει με την προκάτοχό της μόνο εξωτερικά αφού κατά τα άλλα, είναι ένα εντελώς διαφορετικό μονοθέσιο. «Πίεσα τους ανθρώπους της ομάδας αρκετά σε τομείς που δεν αφορούν στην άνεση. Οι περισσότερες από τις αλλαγές δεν φαίνονται με γυμνό μάτι: αφορούν στην εμπρός και πίσω ανάρτηση, την αεροδυναμική, αυτοί είναι τομείς που πιέσαμε πολύ και έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στην αεροδυναμική σήραγγα. Το μονοθέσιο έχει βελτιωθεί σε σχέση με πέρυσι και δουλέψαμε πολύ πάνω στη συνοχή για να το κάνουμε πιο ευκολοδήγητο».
Formula 1 - Force India - VJM06 #3
SAHARA FORCE INDIA/JAMES MOY
Ο Πολ ντι Ρέστα έκανε μία βόλτα το νέο μονοθέσιο στην πίστα του Σίλβερστοουν.
Ο μοναδικός, μέχρι στιγμής, πιλότος της ομάδας, Πολ ντι Ρέστα ανέφερε ότι ανυπομονεί να οδηγήσει το νέο μονοθέσιο. Ο Σκωτσέζος δεν παρέλειψε μετά το τέλος της παρουσίασης να κάνει μια βόλτα με τη VJM06 στο βρεγμένο Σίλβερστοουν.
Η συνεργασία της Force India με τις Mercedes και Mclaren συνεχίζεται και φέτος. Η γερμανική εταιρεία θα προσφέρει τους κινητήρες (για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά) και το Σύστημα Ανάκτησης Κινητικής Ενέργειας (KERS – για τρίτη συνεχόμενη σεζόν). Από τη Mclaren η Force India θα λάβει το κιβώτιο ταχυτήτων (για τέταρτη σεζόν).
Σε ό,τι αφορά στην ταυτότητα δεύτερου πιλότου της, η Force India δεν δείχνει να βιάζεται. Όπως ανακοινώθηκε στην παρουσίαση το θέμα βρίσκεται ακόμη υπό εξέταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια