FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

F1 - Jerez 2013: H Ferrari στην κορυφή

Απάντηση σε όσους δεν πίστευαν πως η Ferrari του 2013 είναι ταχύτερη από πέρυσι έδωσε ο Felipe Massa στις χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Jerez. 
Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα οι δοκιμές διακόπηκαν και ολοκληρώθηκαν πιο νωρίς με μία κόκκινη σημαία όταν ο Jenson Button έμεινε από καύσιμα.
Τον καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Felipe Massa. Ο Βραζιλιάνος πέτυχε χρόνο 1:17.879” με την μαλακή γόμα ελαστικών και είναι ο ταχύτερος (ως τώρα) των δοκιμών. 
Η ομάδα της Scuderia ακολούθησε διαφορετικό πρόγραμμα από τις άλλες ομάδες ξεκινώντας με τις αεροδυναμικές δοκιμές. Στη συνέχεια επικεντρώθηκε στο set-up της F138 και στην αξιολόγηση των ελαστικών της Pirelli.
Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Nico Rosberg με την Mercedes AMG GP W04 μακριά από την ατυχία. Ο Γερμανός χρειάστηκε να δουλέψει παραπάνω για να καλύψει το κενό των δύο χαμένων ημερών.
Τον τρίτο καλύτερο χρόνο της ημέρας πέτυχε ο Sebastian Vettel με την RB9. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής ξεκίνησε με τη ρύθμιση του set up για να κλείσει την ημέρα με αεροδυναμικές δοκιμές.
Αντίθετα ο τέταρτος της κατάταξης, Kimi Raikkonen, άργησε να ξεκινήσει το "κυνήγι" των χρόνων καθώς ξεκίνησε με εκτεταμένο πρόγραμμα αεροδυναμικών δοκιμών στη Lotus-Renault. Αυτή τη φορά η Ε21 είχε νέο πάτωμα και νέα διάταξη εξατμίσεων.
Τον πέμπτο χρόνο "έγραψε" ο Jean Eric Vergne με την STR8 ενώ έκτος ήταν ο James Rossiter (Force India Mercedes). Η ημέρα δεν εξελίχτηκε καλά για την ινδική ομάδα καθώς ο Βρετανός τραυμάτισε έναν μηχανικό του σε δοκιμαστικό pit-stop, ευτυχώς ελαφρά. 
Στη συνέχεια ο Paul di Resta -ο οποίος ανέλαβε το αυτοκίνητο- δεν ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της ομάδας γιατί υπήρξε πρόβλημα στις εξατμίσεις.
Στην έβδομη θέση ήταν ο Jenson Button, ο οποίος δούλεψε στη αεροδυναμική, του μονοθέσιου ενώ ο Esteban Gutierrez στο τιμόνι της C32 ήταν όγδοος. 

Ο Max Chilton μπήκε στην πρώτη 10άδα (ένατος χρόνος) εντυπωσιάζοντας με την επίδόσή του. Τη δεκάδα έκλεισε ο Valtterri Bottas με την περυσινή FW34.

ΟΙ ΧΡΟΝΟΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
1. Felipe Massa (Ferrari) 1:17.879”

2. Nico Rosberg (Mercedes AMG GP) +0,887

3. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) +1,173”

4. Kimi Raikkonen (Lotus-Renault) +1,321”

5. Jean Eric Vergne (Toro Rosso-Ferrari) +1,368”

6. James Rossiter (Force India-Mercedes) +1,424”

7. Jenson Button (McLaren-Mercedes) +1,724”

8. Esteban Gutierrez (Sauber-Ferrari) +2,055”

9. Max Chilton (Marussia-Cosworth) +3,390”

10. Valtteri Bottas (Williams-Renault) +3,696”

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια