FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Formula 1: Η νέα MP4-28 της McLaren

Μετά τη Lotus, ήρθε η σειρά της McLaren να μονοπωλήσει τα φώτα της δημοσιότητας. Σε μία εντυπωσιακή τελετή στις εγκαταστάσεις της στο Γουόκινγκ, η βρετανική εταιρεία παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο για το 2013. Τα φλας άστραψαν όταν οι Τζένσον Μπάτον και Σέρτζιο Πέρεθ σήκωσαν το σεντόνι και αποκαλύφθηκε η MP4-28. Το νέο μονοθέσιο εξωτερικά μοιάζει με την προκάτοχό της, αλλά φέρει κάποιες σημαντικές αλλαγές. Πέραν του χρώματος που είναι πιο ασημί, οι σημαντικότερες αφορούν στη σχεδίαση του ρύγχους, το οποίο, όπως και πέρυσι, δεν διαθέτει το αντιαισθητικό σκαλοπάτι, αλλά είναι πιο λεπτό.
VODAFONE MCLAREN MERCEDES
εμφανής επίσης, η παρουσία pull-rod στην εμπρός ανάρτηση, μία τεχνογνωσία που πέρυσι είχε παρουσιάσει η Ferrari. Διαφορές υπάρχουν και στα sidepods καθώς επίσης και στο πίσω μέρος του αμαξώματος. Σύμφωνα με την πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια, η MP4-28 είναι ένα άθροισμα της εμπειρίας, της τεχνογνωσίας και του πάθους που παρουσίασε τα 50 χρόνια ύπαρξής της. YOUTUBE/OFFICIALMCLARENVIDS
Φέτος, η McLaren συμπληρώνει μισό αιώνα ζωής και ευελπιστεί με την MP4-28 να επιστρέψει στις επιτυχίες. Για αυτό τον λόγο η σημερινή εκδήλωση είχε ιδιαίτερη σημασία και έφερε έντονα τη σφραγίδα του παρελθόντος. Η τελετή ξεκίνησε με παρέλαση των σημαντικότερων δημιουργημάτων της εταιρείας όλα αυτά τα χρόνια. Στόχος της βρετανικής ομάδας είναι να παρουσιάσει φέτος στις πίστες ένα μονοθέσιο εξίσου γρήγορο με την MP4-27, η οποία ήταν η ταχύτερη όλων πέρυσι, αλλά να χαίρει αξιοπιστίας. Και αυτό γιατί ο συγκεκριμένος τομέας ήταν η αχίλλειος πτέρνα της McLaren το 2012.

REUTERS/STEFAN WERMUTH
Η ομάδα του Γουόκινγκ προχώρησε έπειτα από τέσσερα χρόνια σε ανανέωση του οδηγικού της διδύμου. Η φυγή του Λιούις Χάμιτλον για τη Mercedes, οδήγησε στην απόκτηση του νεαρού Σέρτζιο Πέρεθ. Ο 23χρονος Μεξικανός δήλωσε ενθουσιασμένος με τη συμμετοχή του στην ομάδα ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως στόχος του είναι η κατάκτηση του τίτλου. Ο Τζένσον Μπάτον διανύει ήδη την τέταρτη χρονιά του στη McLaren και σίγουρα θα κληθεί τον πρώτο καιρό, λόγω εμπειρίας, να «σηκώσει» το βάρος της ομάδας στις πλάτες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια