FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗΝ F1


Οι πρώτες δοκιμές της Formula 1 στη Jerez
Πέρασαν λιγότεροι από 3 μήνες και οι ομάδες της Formula 1 επέστρεψαν στην πίστα. Η δουλειά τους βέβαια στα εργοστάσια δε σταμάτησε σχεδόν καθόλου μετά τον τελευταίο αγώνα του 2012. Από τις 5 μέχρι και τις 8 Φεβρουαρίου οι ομάδες έκαναν 4 μέρες δοκιμών στην Ισπανία, στην πίστα της Jerez. Σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς δεν υπάρχουν για τη φετινή χρονιά αλλά έχουμε αρκετές ανακατατάξεις σε επίπεδο οδηγών.

Jerez kIMIΕπίσης, οι γόμες της Pirelli άλλαξαν σημαντικά ενώ υπάρχουν μικροαλλαγές στα αεροδυναμικά πακέτα των μονοθεσίων. Η μοναδική ομάδα που έκανε δοκιμές με το περσινό της μονοθέσιο ήταν η Williams ενώ όλες οι άλλες παρουσίασαν και χρησιμοποίησαν τα νέα τους μονοθέσια. Η ομάδα της HRT δε συμμετέχει φέτος αφού κήρυξε πτώχευση. Τον ταχύτερο χρόνο του τετραήμερου σημείωσε ο Felippe Massa με τη Ferrari χρησιμοποιώντας την πιο μαλακή γόμα της Pirelli. Σχεδόν τρία δέκατα πίσω του βρέθηκε ο Kimi Raikkonen με τη Lotus, επίσης με μαλακά λάστιχα ενώ εντυπωσιακός ήταν ο Jules Bianchi με τη Force India, επίσης με μαλακά λάστιχα. Ο Sebastian Vettel έκανε τον 5ο ταχύτερο χρόνο αλλά ήταν ο ταχύτερος με τη σκληρή γόμα των ελαστικών.

Jerez BianchiΗ επίδοση του Massa σίγουρα δίνει ελπίδες στη Ferrari αφού το μεγαλύτερο πρόβλημα της το 2012 ήταν η επίτευξη καλών χρόνων στα χρονομετρημένα. Αν λοιπόν βελτιώθηκαν σε αυτόν τον τομέα, θα μπορέσουν να ξεκινήσουν καλύτερα τη χρονιά σε σχέση με πέρσι. Πρέπει όμως να θυμηθούμε ότι στις αντίστοιχες περσινές δοκιμές ταχύτερος ήταν ο Nico Rosberg με χρόνο δύο δέκατα ταχύτερο του χρόνου που έκανε φέτος ο Massa, αλλά στη συνέχεια ο Rosberg και η Mercedes δεν επανέλαβαν αυτές τις επιδόσεις. Φυσικά, είναι άγνωστη η ποσότητα καυσίμου που είχαν οι πιλότοι στις δοκιμές.

Jerez SauberΠιο «παραγωγική» ήταν η ομάδα της Sauber που συμπλήρωσε 1904 χιλιόμετρα και την ακολούθησε η Red Bull με 1647 χιλιόμετρα. Η πολυαναμενόμενη πρώτη εμφάνιση του Lewis Hamilton με τη Mercedes ήταν επεισοδιακή αφού έχοντας πρόβλημα στα φρένα είχε άσχημη έξοδο στο 2ο μόλις γύρο του. Ολοκλήρωσε τελικά τις δοκιμές στη 10η θέση, δύο θέσεις πίσω από τον νέο του teammate, Nico Rosberg, και μία θέση μπροστά από τον αντικαταστάτη του στη McLaren, Sergio Perez. Αντίστοιχα επεισοδιακό ήταν και το ντεμπούτο του Pedro de la Rosa ως δοκισματή στη Ferrari, αφού μόλις μπήκε στην πίστα το μονοθέσιο του πήρε φωτιά. Οι δοκιμές της Formula 1 θα συνεχιστούν στην Ισπανία, αλλά στη Βαρκελώνη, από τις 19 μέχρι και τις 22 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια