FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Η SAUBER ΕΚΑΝΕ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΝΟΘΕΣΙΟ


Η Sauber αποκάλυψε σήμερα το νέο της μονοθέσιο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2013. Η παρουσίαση της C32 έγινε στις εγκαταστάσεις της ομάδας στο Hinwill της Ελβετίας, σε μία άκρως λιτή και απλή τελετή.
Πέραν του μονοθεσίου, η Sauber παρουσίασε και το εντελώς νέο οδηγικό της δίδυμο, καθώς είναι μία από τις ελάχιστες ομάδες της F1 που αποφάσισε να αντικαταστήσει και τους δύο πιλότους της. Το βάρος της εκπροσώπησής της στις πίστες αναλαμβάνουν φέτος ο γερμανός Νίκο Χούλκενμπεργκ και μεξικανός ο Εστεμπάν Γκουτιέρεζ.
Οι δύο τους τράβηξαν το σεντόνι για να αποκαλύψουν τη C32, η οποία εξέπληξε ομολογουμένως τους πάντες. Το λευκό χρώμα που χαρακτήριζε την περυσινή C31, έδωσε στη θέση του στο γκρι. Παραμένει ωστόσο ως μια λωρίδα στο πλάι του μονοθεσίου, όπως επίσης και το κόκκινο.
Formula 1 - Sauber - C32#1
SAUBER F1
Το γνωστό «σκαλοπάτι» αντικαταστάθηκε κι εδώ από ένα «κάλυμμα» (φέρινγκ), μία λύση που υιοθέτησαν οι περισσότερες ομάδες για να εναρμονιστούν με τους νέους κανονισμούς. Κατά συνέπεια το ρύχγος είναι ενιαίο και πιο λεπτό. Παράλληλα τα ανοίγματα πάνω από τον οδηγό και τα sidepods (πλαϊνοί μορφοποιητές ροής αέρα προς τα ψυγεία) είναι πλέον πιο μικρά. Ολα αυτά έγιναν για λόγους αεροδυναμικής διότι η ροή του αέρα σε αυτό το τμήμα του μονοθεσίου επιδρά άμεσα στο τι συμβαίνει στο πίσω μέρος της C32. Το συγκεκριμένο τμήμα είναι επίσης πιο λεπτό ενώ έχει αλλάξει και η διάταξη των ψυγείων.
To Σύστημα Ανάκτησης Κινητικής Ενέργειας (KERS), ο κινητήρας και το κιβώτιο προέρχονται από τη Ferrari. Το KERS βασίζεται στην περυσινή έκδοση αλλά έχει μειωθεί το βάρος και ο όγκος του. Σημαντικές αλλαγές έχουν γίνει επίσης και στον πίσω άξονα, ο οποίος έχει ανασχεδιαστεί για να βοηθά στην καλύτερη ροή του αέρα στο πίσω μέρος.
YOUTUBE/SAUBERMOTORSPORT
Η παρουσίαση της νέας Sauber C32
Σύμφωνα με τη Sauber, η C32 αποτελεί εξέλιξη της C31, από την οποία η ελβετική ομάδα κράτησε τα θετικά της σημεία. Η αλήθεια είναι ότι το περυσινό μονοθέσιο ήταν αρκετά ανταγωνιστικό. Απόδειξη αποτελεί ο τερματισμός του στις τρεις πρώτες θέσεις σε τέσσερα GP.
Χάρη στη C31 η Sauber κατάφερε να ανέβει μία θέση στη γενική κατάταξη των κατασκευαστών το 2012, τερματίζοντας έκτη. Επιπλέον, σχεδόν τριπλασίασε τους βαθμούς που συγκέντρωσε σε σχέση με το 2011 (126 έναντι μόλις 44).
Formula 1 - Sauber - C32 #3
SAUBER F1
Η επικεφαλής της Sauber Μονίσα Κάλτενμπορν με τους δύο πιλότους της ομάδας, Νίκο Χούλκενμπεργκ (αριστερά) και Εστεμπάν Γκουτιέρεζ.
Στα στοιχεία αυτά στάθηκε κατά τη σημερινή παρουσίαση, η επικεφαλής της ελβετικής ομάδας Μονίσα Κάλτενμπορν συμπληρώνοντας: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη, αλλά και σε υπερένταση. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος και θέλουμε να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Η Sauber C32 βασίζεται στην προκάτοχό της, η οποία ήταν ένα πολύ ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Είχε πολλά δυνατά σημεία και μερικές αδυναμίες. Οι μηχανικοί μας εργάστηκαν στο να ενισχύσουν αυτά τα πλεονεκτήματα και να εξαλείψουν τις αδυναμίες».
Σε ό,τι αφορά στο νέο οδηγικό δίδυμο της Sauber, η μοναδική γυναίκα επικεφαλής ομάδας στη Formula 1 τόνισε ότι υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις και από τους δύο διότι είναι πολύ γρήγοροι και ταλαντούχοι πιλότοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια