FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ FORMULA 1

Πόσοι, άραγε, έχουμε ονειρευτεί -και μάλιστα οι φανατικοί από εμάς- να καθόμαστε πίσω από ένα μονοθέσιο Formula 1 ή να γίνουμε κάποτε κορυφαίοι οδηγοί αυτού του μηχανοκίνητου σπορ και να οδηγούμε πλάι στους αγαπημένους μας πιλότους; Σαν όνειρο ίσως και να γινόταν πραγματικότητα, αλλά πότε δεν ξέρει κανείς τι του επιφυλάσσει η τύχη και το μέλλον του. Μιας και τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ανέφικτο να γίνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα, ας αρκεστούμε στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε για τα 10 καλύτερα F1 games που έχουν κυκλοφορήσει έως τώρα στην αγορά των video games (1982-2012). Να θυμάστε πως εκεί που σταματάει η λογική, ξεκινάει η Formula 1! No 10: Pole Position (Atari - 1982) Το Pole Position κυκλοφόρησε το 1982 από τη Namco για το Atari και ήταν ένα από τα πρώτα video games με θέμα τη Formula 1. Ήταν αρκετά δύσκολο καθότι υπήρχαν μπαριέρες που δεν ήταν ευδιάκριτες με αποτέλεσμα ο παίκτης που χτυπούσε πάνω τους να χάνει όλη του την πρόοδο, καθώς συνεπώς και τον αγώνα. Επιπλέον, έπρεπε να αποφεύγει και τα διάφορα εμπόδια που εμφανίζονταν στην πίστα, όπως λάδια και λάσπες. Η κυκλοφορία αυτή στάθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς το game τερμάτισε στις πρώτες θέσεις των πινάκων πωλήσεων στην Αμερική, όπου πουλήθηκαν 21.000 αντίτυπα που απέφεραν 61 εκατομμύρια δολάρια. Αναμφισβήτητα το πιο επιτυχημένο αγωνιστικό παιχνίδι της κλασικής εποχής.
  No 9: Super Monaco GP (SEGA Mega Drive, Genesis, Game Gear - 1990) Το Super Monaco GP είναι το επόμενο κεφάλαιο της σειράς Monaco GP. Κυκλοφόρησε από τη SEGA για το Mega Drive/Genesis τον Αύγουστο του 1990. Στον τίτλο αυτόν προστέθηκε η κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula 1 (ξεκινώντας με μια σχετικά αργή Minarae), καθώς και η υπεράσπιση του μετά από μια σειρά αγώνων. Οι πίστες είναι εμπνευσμένες από το πραγματικό GP της χρονιάς 1989, παρουσιάζοντας τοπία και αξιοθέατα τις εκάστοτε διαδρομής με τα 16 μονοθέσια των ομάδων να… ηχούν δυνατά.

  No 8: Formula 1 (PlayStation, PC – 1996) Το Formula 1 ήταν το πρώτο βιντεοπαιχνίδι της Sony στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κυκλοφόρησε από τη Psygnosis το 1996. Ο συγκεκριμένος τίτλος επέτρεπε σε δυο παίκτες να αναμετρηθούν μεταξύ τους ή με τα άλλα μονοθέσια. Άξιο αναφοράς είναι το ίδιο το εξώφυλλο της παραγωγής, αφού εμφανίζεται ο -αγαπημένος πολλών- Michael Schumacher που οδηγούσε για τη Benetton. Στην κυκλοφορία αυτή υπήρχε μια πίστα που πολύ λίγοι γνώριζαν, καθότι ο παίκτης θα έπρεπε να τελειώσει μια ολόκληρη σεζόν νικώντας όλους τους αγώνες, να είναι πρώτος στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών για να την «ξεκλειδώσει». Μάλιστα, το εν λόγω επίπεδο βρισκόταν σε μια πόλη που στην προεπισκόπηση, σχημάτιζε ένα μονοθέσιο και χανόταν όταν έκλεινε η κονσόλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια