FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Raikonen για το τελος των μεγαλων δοκιμων..


H Lotus και ο Κίμι Ραϊκόνεν έβαλαν την υπογραφή τους την τέταρτη και τελευταία ημέρα των δοκιμών στη Χερέθ. Ο Φινλανδός ήταν ο ταχύτερος σήμερα με χρόνο 1:18.148, επίδοση που είναι η δεύτερη καλύτερη του τετραημέρου.
Ο «iceman» αρχικά επικεντρώθηκε σε αεροδυναμικές δοκιμές, αλλά από το απόγευμα, όταν η θερμοκρασία στην πίστα ήταν η υψηλότερη της ημέρας, κατάφερε χάρη στη μαλακή γόμα της Pirelli να περάσει στην κορυφή. Η E21 του δεν παρουσίασε σήμερα κανένα πρόβλημα παρά τους 83 γύρους που ολοκλήρωσε στην πίστα.
Ο μοναδικός που μπόρεσε να ανταγωνιστεί τον Φινλανδό ήταν ο Ζιλς Μπιανκί με τη Force India. Ο Γάλλος ήταν μόλις 27 εκατοστά του δευτερολέπτου πιο αργός από τον Φινλανδό. Τον καλύτερο χρόνο του τον σημείωσε με τη μαλακή γόμα, αμέσως μετά την 60λεπτη διακοπή των δοκιμών λόγω επισκευών στην πίστα, αποδεικνύοντας ότι η VJM06 διαθέτει ταχύτητα. Με τον τρόπο αυτό θέλησε να δείξει ότι του αξίζει η θέση του δεύτερου πιλότου στην ινδική ομάδα, η οποία ακόμη δεν έχει αποφασίσει ποιος θα είναι ο teammate του Πολ ντι Ρέστα. Ο Μπιανκί θα μπορούσε ίσως να περάσει και στην κορυφή, αν δεν είχε παραδώσει το μονοθέσιο μετά το απόγευμα στον Πολ ντι Ρέστα, ο οποίος συμπλήρωσε 49 γύρους.
Η σημερινή ημέρα σημαδεύτηκε από τη μεσημεριανή καθυστέρηση μιας ώρας, γεγονός που μετέφερε τις δοκιμές 30 λεπτά πιο μετά από την καθορισμένη λήξη τους. Αιτία ένα πρόβλημα στο κερμπ της στροφής εννέα που χρειαζόταν να επισκευαστεί, αναγκάζοντας τους εκπροσώπους της πίστας να βγάλουν κόκκινες σημαίες και να διακόψουν τις δοκιμές.
Formula 1 - Δοκιμές - Χερέθ - Ντε Λα Ρόσα
EPA/ROMAN RIOS
Η F138 μεταφέρεται με στο γκαράζ της Ferrari. Η πρώτη επαφή του Ντε λα Ρόσα με το ιταλικό μονοθέσιο δεν ήταν τόσο επιτυχημένη λόγω προβλήματος στο κιβώτιο ταχυτήτων. Η διαρροή λιπαντικών προκάλεσε και μια μικρή φωτιά.
Η διακοπή αυτή σε συνδυασμό με την ημίωρη παράταση ήταν ένα ανέλπιστο δώρο για τη Ferrari. Η Scuderia ταλαιπωρήθηκε σήμερα και έγινε η αιτία να βγει μία ακόμη κόκκινη σημαία (η πρώτη). Ο Πέδρο ντε λα Ρόσα που είχε αναλάβει σήμερα για πρώτη φορά την F138, δεν πρόλαβε καλά-καλά να κάνει δύο γύρους όταν ξέσπασε φωτιά στο ιταλικό μονοθέσιο, η οποία σβήστηκε έγκαιρα από το προσωπικό της πίστας. Η F138 του Ισπανού σταμάτησε μεταξύ των στροφών επτά και οκτώ από πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων. Η διαρροή λιπαντικών ήταν η αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά και εκτεταμένες ζημιές στο μονοθέσιο. Τελικά, οι μηχανικοί της Scuderia κατάφεραν να το επισκευάσουν έγκαιρα. Ετσι ο Ντε λα Ρόσα επέστρεψε  στην πίστα, συμπλήρωσε συνολικά 51 γύρους και τερμάτισε τελικά ένατος.
Τον τρίτο καλύτερο χρόνο της ημέρας σημείωσε ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Επειτα από 96 απροβλημάτιστους γύρους, ο γερμανός πιλότος απέδειξε ότι η νέα Red Bull έχει πολλά ακόμη να δώσει. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο χρόνος του 1:18.565 πραγματοποιήθηκε το πρωί και μάλιστα με τη σκληρή γόμα.
Στη δεύτερη του ημέρα ως επίσημος πιλότος της Sauber, ο Εστεμπάν Γκουτιέρεζ ανέβηκε στην τέταρτη θέση. Ο νεαρός Μεξικανός ήταν μαζί με τον Λιούις Χάμιλτον οι πιο δραστήριοι σήμερα καθώς συμπλήρωσε 142 γύρους. Την καλύτερη του επίδοση την πραγματοποίησε φορώντας τη μαλακή γόμα της Pirelli. Η εξοικείωση με τα ελαστικά της ιταλικής εταιρείας ήταν ένα από τα σημεία που δούλεψε αρκετά κατά την διάρκεια της ημέρας και ιδίως από το απόγευμα και μετά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιτίας του βγήκε για δεύτερη φορά η κόκκινη σημαία στην πίστα, όταν το μονοθέσιο ακινητοποιήθηκε. Οπως ανακοίνωσε στη συνέχεια η Sauber, ήταν κάτι που έγινε ηθελημένα στο πλαίσιο δοκιμής καυσίμων. Η Toro Rosso συνεχίζει τις θετικές της εμφανίσεις όπως άλλωστε και ο Ζαν-Ερίκ Βερνιέ. Ο Γάλλος είχε σταθερά περάσματα σε όλη την διαδικασία, χαρίζοντας  αισιοδοξία στους ανθρώπους της Φαένζα.
Formula 1 - Δοκιμές - Χερέθ - Χάμιλτον #2
EPA/ROMAN RIOS
Ο πιο δραστήριος πιλότος της ημέρας ήταν ο Λιούις Χάμιλτον με 145 γύρους.
Ο Λιούις Χάμιλτον προσπάθησε σήμερα, στη δεύτερη επαφή του με τη νέα Mercedes, να καλύψει το χαμένο έδαφος από την προχθεσινή ατυχία. Ο Βρετανός ήταν ο πιο εργατικός από όλους, φτάνοντας τους 145 γύρους στην πίστα. Ο χρόνος του μπορεί να ήταν ο έκτος καλύτερος, αλλά εκείνος μετά το τέλος της ημέρας ήταν ικανοποιημένος από το νέο του μονοθέσιο. Δήλωσε επίσης ότι η W04 έχει μια καλή βάση πάνω στην οποία μπορεί η ομάδα να δουλέψει.
Την έβδομη καλύτερη επίδοση σημείωσε ο Εστεμπάν Γκουτιέρεζ στη δεύτερη επαφή του με τη νέα McLaren. Το πρόγραμμα του Μεξικάνου ήταν πολύ φορτωμένο και περιελάμβανε πολλές αεροδυναμικές δοκιμές. Οι χρόνοι του ωστόσο και τα περάσματά του ήταν σταθερά, γεγονός που αποδεικνύει ότι η MP4-28 θα είναι ένα από τα μονοθέσια που θα πρωταγωνιστήσουν φέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια