FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Η FIA ψάχνει νέα ομάδα να μπει στην Formula 1

Η FIA ψάχνει νέα ομάδα να μπει στην Formula 1Η αμερικανική Haas F1 Team θα γίνει, από την επόμενη σεζόν, η 11η ομάδα στο πρωτάθλημα της Formula 1. Η FIA ωστόσο θέλει μία ακόμα.

Η παγκόσμια ομοσπονδία έχει προσκαλέσει τους υποψήφιους να υποβάλλουν επίσημη εκδήλωση ενδιαφέροντος μέχρι τις 30 Ιουνίου και πλήρη φάκελο να είναι έτοιμος μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ η τελική απόφαση ενδέχεται να ανακοινωθεί μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα.
Ο λόγος γι’ αυτή την κίνηση είναι, σύμφωνα με τη FIA, «η διασφάλιση της βιωσιμότητας και της μελλοντικής επιτυχίας του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1».
Τα κριτήρια με τα οποία θα γίνει η επιλογή είναι τα ακόλουθα:
1. Οι δυνατότητες της ομάδας στον τομέα της τεχνολογίας.
2. Η ικανότητά της να συγκεντρώσει και να διατηρήσει χρηματοδότηση που θα της επιτρέψει να συμμετάσχει ανταγωνιστικά στο πρωτάθλημα.
3. Η εμπειρία της και το ανθρώπινο δυναμικό.
4. Η αξιολόγηση από την ίδια τη FIA της επιπρόσθετης αξίας που μπορεί να συνεισφέρει η δεδομένη ομάδα στο σπορ.
Φρόντισε ωστόσο να ξεκαθαρίσει ότι τόσο η ίδια όσο και ο κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων της F1, δηλαδή ο γνωστός και μη εξαιρετέος Bernie Ecclestone, διατηρούν το δικαίωμα να μην κάνουν δεκτή καμία αίτηση εφόσον κρίνουν ότι δεν πληρούν τα κριτήρια.
Το 2010 ήταν η τελευταία χρονιά που η F1 υποδέχθηκε όχι μία, αλλά τρεις νέες ομάδες: την Hispania, την Caterham και τη Virgin. Οι δύο πρώτες χρεοκόπησαν και η τρίτη, αφού μετονομάστηκε σε Marussia και γλίτωσε το λουκέτο την ύστατη στιγμή, πλέον με τα σήματα της Manor. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια