FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Mercedes, Sauber ανησυχούν για τη συνεργασία Ferrari, Haas Διάβασε περισσότερα στο: Mercedes, Sauber ανησυχούν για τη συνεργασία Ferrari, Haas | Formula 1 | gazzetta.gr Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

Έτοιμη να μπει στη Formula1 από την επόμενη χρονιά είναι η Haas F1 Team, η οποία θα συνεργαστεί σε μεγάλο βαθμό με τη Ferrari. Η ομάδα του Τζιν Χάας θα μοιραστεί αρκετά μέρη με τη Scuderia, κάτι που ανησυχεί τις Mercedes και Sauber. Ο Τότο Βολφ έκανε λόγο για πελάτισσες ομάδες και... διαφορετικές σχέσεις. «Το μοντέλο του Χαάς μπαίνει με έξυπνο τρόπο στη Formula1. Τα πάντα τσεκαρίστηκαν από τη FIA, οπότε δεν έχουμε αμφιβολία ότι είναι όλα σωστά. Αλλά η απάντηση είναι ότι ανοίγει έναν νέο δρόμο για νέα μοντέλα συνεργασίας και πελάτισσες ομάδες ή διαφορετικές σχέσεις», είπε το αφεντικό των «ασημί βελών». Από τη μεριά της, η Μόνισα Κάλτενμπορν μίλησε για πελατειακά μονοθέσια. «Δε νομίζω ότι είναι καλή κίνηση για τη Formula1 επειδή κατευθύνεται προς τον δρόμο των πελατειακών μονοθεσίων.
Μετά έχεις όλα τα προβλήματα του πώς να χρηματοδοτήσεις την ομάδα. Μπορείς να έχεις μία συμφωνία με μεγάλη ομάδα και να πάρεις ίσως περισσότερα χρήματα από τα εμπορικά δικαιωμάτα, αλλά αυτός δεν είναι τρόπος να πορευτείς, καθώς θα πρέπει να το κάνεις μόνος σου. Θα πρέπει να έρθουν με προσδοκίες και όχι για να προσαρμοστεί κάπου επειδή το κάνει κάποια άλλη ομάδα. Μπαίνεις με την προσδοκία ότι θα είσαι ανεξάρτητη ομάδα και γνωρίζοντας ότι αυτό θα είναι δύσκολο», ανέφερε η επικεφαλής της Sauber. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι εκρόσωπος της FIA τόνισε πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον τρόπο που λειτουργούν οι δύο ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια