FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Formula 1: Πρώτος στην Αυστρία ο Ρόσμπεργκ

Το 1-2 στην Αυστρία έκανε η Mercedes, με το Νίκο Ρόσμπεργκ να είναι ο μεγάλος νικητής στο 8ο γκραν πρι της χρονιάς, αφήνοντας πίσω του τον Λιούις Χάμιλτον και στην τρίτη θέση τον Φελίπε Μάσα με Williams.
Για το Γερμανό πιλότο ήταν η 3η νίκη στους 4 τελευταίους αγώνες και η δεύτερη διαδοχική στην αυστριακή πίστα της Red Bull. Ο αγώνας σημαδεύτηκε από το σοβαρό ατύχημα που είχαν οι Ραϊκόνεν (Ferrari) και Αλόνσο (McLaren) στο δεύτερο γύρο του γκραν πρι, χωρίς ευτυχώς κανένας από τους δύο πιλότους να τραυματιστεί σοβαρά.
Όσοι βρέθηκαν στην πίστα «πάγωσαν» λίγο μετά την εκκίνηση του αγώνα. Δεν είχε καλυφθεί ο δεύτερος γύρους, όταν ο Φιλανδός πιλότος της Ferrari, Κίμι Ραϊκόνεν, έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιου του, βγήκε εκτός πίστας και την ώρα εκείνη ο Φερνάντο Αλόνσο που ακολουθούσε βρέθηκε να «καβαλάει» με τη McLaren του το αυτοκίνητο του Ραϊκόνεν!
Και τα δύο μονοθέσια έπεσαν με φόρα στις μπάρες, ωστόσο, οι δύο πρώην παγκόσμιοι πρωταθλητές και ομόσταβλοι την περασμένη σεζόν στην ιταλική ομάδα, εξήλθαν σώοι και αβλαβείς, αλλά εμφανώς τρομαγμένοι από το ατύχημα. Το αυτοκίνητο ασφαλείας πέρασε στην πίστα, προκειμένου να καθαριστεί ο χώρος από τα συντρίμμια των οχημάτων. 
Ο Ρόσμπεργκ ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα, μειώνοντας την απόσταση που τον χωρίζει από τον Χάμιλτον στους10 βαθμούς (169 έναντι 159). Αν και εκκίνησε από την 2η θέση ο Γερμανός έκανε ένα πολύ καλό αγώνα κι από τη στιγμή που πήρε.... κεφάλι στην πρώτη στροφή μετά την έναρξη του γκραν πρι, κατάφερε να διατηρηθεί στην πρώτη θέση έως το τέλος και να πανηγυρίσει την 11η νίκη στην καριέρα του.
Το προβάδισμα που πήρε από την αρχή ο Ρόσμπεργκ πείσμωσε τον Χάμιλτον, που εκκίνησε από την pole position. Ο Βρετανός, όμως, τιμωρήθηκε με ποινή πέντε δευτερολέπτων επειδή πέρασε τη γραμμή βγαίνοντας από τα πιτ, γεγονός που έκανε πιο εύκολο το έργο του ομόσταβλού του στη γερμανική ομάδα. Στη μάχη της τρίτης θέσης υπερίσχυσε ο Μάσα, ο οποίος επανήλθε στο βάθρο μετά από αρκετό καιρό, ενώ ο Γερμανός με την 4η θέση που πήρε έφτασε στους 120 βαθμούς και βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας των πιλότων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια