FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Η Imola μπορεί να επιστρέψει στη Formula 1 το 2017

Ο Bernie Ecclestone παραδέχτηκε ότι το ιταλικό Grand Prix μπορεί να μετακομίσει από τη Monza στηνImola.
Μιλώντας στην ιταλική Gazzetta dello Sport, o Ecclestone τόνισε πως, παρά τον εκνευρισμό του με την πίστα της Monza, επιθυμεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 να περιλαμβάνει έναν αγώνα στη γειτονική μας χώρα.
«Θέλω η Ιταλία να παραμείνει στο πρόγραμμα με κάθε κόστος», είπε το αφεντικό του σπορ κάνοντας στροφή 180 μοιρών σε σχέση με όσα έλεγε τον περασμένο Απρίλη. «Δεν έχω όμως ακούσει τίποτα από τη Monza εδώ και ένα μήνα. Αντίθετα, οι άνθρωποι της Imola με τους οποίους συναντήθηκα (σ.σ. στο GP του Μονακό) δεν ζήτησαν καν περισσότερο χρόνο για ν’ αποφασίσουν.»
«Ο Enzo Ferrari ήταν αυτός που είχε προτείνει αρχικά να κάνουμε έναν αγώνα κοντά στη Bologna, οπότε είναι πολύ ευχάριστο να το συζητάμε και πάλι.» Το συμβόλαιο με τη Monza λήγει στο τέλος του 2016 και, σύμφωνα με τον Ecclestone, οι ιδιοκτήτες της «απλώς δεν έχουν τα χρήματα».
Μία από τις εναλλακτικές είναι οι δύο πίστες να φιλοξενούν εναλλάξ το ιταλικό Grand Prix: «Η Imola έχει προτείνει αυτό το σενάριο. Θα μπορούσε να γίνει», παραδέχτηκε. Η λύση αυτή θα διευκόλυνε τους ιδιοκτήτες και των δύο, μειώνοντας το κόστος στο μισό. Θα έδινε επίσης μια ανάσα στη Monza αφού, με την Imola έτοιμη να επιστρέψει στο καλαντάρι από το 2017, θα είχε μέχρι το 2018 να βρει τους απαραίτητους πόρους.
Η Ιταλία δεν έχει απουσιάσει ποτέ από το πρόγραμμα της F1 από το 1950, οπότε ξεκίνησε ο θεσμός. Αυτό, συν το ότι πρόκειται για το «σπίτι» της Ferrari, εξασφαλίζει το μέλλον της – αν και με τον «θείο» Bernie, ποτέ δεν ξέρεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια