FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Speed: Τρίτη σερί νίκη του Λορένθο και η αγωνιστική κατάρρευση του Μάρκεζ

Εικόνα ιστορίας για το ερώτημα formula 1 prvt;aulhma από τον εκδότη euronewsΟ Χόρχε Λορένθο είναι σε φόρμα στο MotoGP, καθώς έφτασε στην τρίτη σερί νίκη του, αυτή τη φορά στο ιταλικό γκραν πρι. Όπως έκανε σε Χερέθ και Λε Μαν, ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής δεν είχε αντίπαλο και πήρε εύκολη νίκη.Ο Χόρχε Λορένθο διανύει περίοδο μεγάλης φόρμας και το έδειξε και στο γκραν πρι της Ιταλίας, κατακτώντας μια άνετη νίκη, την τρίτη σερί στο φετινό πρωτάθλημα.Ο αναβάτης της Yamaha προσπέρασε Ιανόνε και Ντοβιτσιόζο από τον πρώτο κιόλας γύρο και έκτοτε δεν κοίταξε ξανά πίσω του.Ο κάτοχος του τίτλου, Μαρκ Μάρκεζ, συνεχίζει να απογοητεύει.
Έχοντας κάνει τον χειρότερο προκριματικό στην καριέρα του, κάτι που τον ανάγκασε να ξεκινήσει από τη 13η θέση, είχε πτώση και εγκατέλειψε, έξι γύρους πριν το τέλος.Ο Καταλανός έδινε μάχη με τον Ιανόνε για να βρεθεί δεύτερος, όμως όχι μόνο δεν προσπέρασε τον Ιταλό αλλά έπεσε και δεν πήρε ούτε έναν βαθμό.Ο Ιανόνε κράτησε τη δεύτερη θέση, που είναι και η καλύτερη στην καριέρα του.Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Βαλεντίνο Ρόσι, έδειξε και πάλι πως θα τα δώσει όλα για τον τίτλο.Στο τέλος του πρώτου γύρου ήταν στη 10η θέση, όμως κατάφερε να τερματίσει τρίτος και να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας των οδηγών με έξι πόντους προβάδισμα από τον Λορένθο.
Η αγωνιστική πρώτη του Μαρκ Μάρκεζ
Ο Μαρκ Μάρκεζ έχει κατακτήσει τα δύο προηγούμενα πρωταθλήματα με άνεση και άφησε υποσχέσεις για λαμπρό μέλλον. Φέτος όμως ο Ισπανός αναβάτης δυσκολεύεται και είναι πέμπτος, 49 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ρόσι. Το γκραν πρι της Ιταλίας ήταν καταστροφικό για τον νεαρό αναβάτη.Ο Μαρκ Μάρκεζ θεωρήθηκε το παιδί – θαύμα του MotoGP όταν σε ηλικία 20 ετών έγινε ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής, το 2013.Ένα χρόνο αργότερα σάρωσε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα φτάνοντας άνετα στο ριπίτ και δείχνοντας πως τα επόμενα χρόνια θα είναι ο απόλυτος κυρίαρχος.Φέτος όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Στο γκραν πρι της Αργεντινής κι ενώ πίεζε για να προσπεράσει τον πρωτοπόρο Ρόσι, ακούμπησε με τον Ιταλό, έπεσε και εγκατέλειψε τον αγώνα.Στο γκραν πρι της Ιταλίας, έπεσε στα προκριματικά, κατετάγη 13ος και τα χειρότερα δεν είχαν έρθει ακόμη.Στον αγώνα κι ενώ είχε κάνει μεγάλη κούρσα φτάνοντας μια ανάσα από τη δεύτερη θέση, έπεσε εκ νέου έξι γύρους πριν από το τέλος.Ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού μοιραία αναρωτιέται αν ο Μαρκ Μάρκεζ θα επιστρέψει ή θα συνεχίσει να απογοητεύει.
Formula 3: Ακύρωση αγώνα στη Μόντσα λόγω κακής οδηγικής συμπεριφοράς
Η Formula 3 είναι ένα πρωτάθλημα γεμάτο ταλαντούχους οδηγούς που ζητούν μία θέση στη Formula 1. Όμως η συμπεριφορά τους στον αγώνα της Μόντσα, θέτει πολλά ερωτήματα για την ωριμότητά τους.Η τρίτη και τελευταία κούρσα της Formula 3 στη Μόντσα ακυρώθηκε λόγω κακής οδηγικής συμπεριφοράς.Οι αγωνοδίκες είδαν πως ένας αριθμός οδηγών συμπεριφερόταν επικίνδυνα στην γρήγορη ιταλική πίστα και μετά από δύο ατυχήματα αποφάσισαν την οριστική ακύρωση της κούρσας.
Ο διευθυντής του αγώνα, Νιλς Γουίτιχ, είχε προειδοποιήσει τους οδηγούς από το Σάββατο πως δεν θα γίνει ανεκτή η επικίνδυνη οδήγηση που ήδη είχε προκαλέσει προβλήματα στη δεύτερη κούρσα.Έτσι, όταν την Κυριακή το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε στην πίστα δύο φορές μέσα σε εννέα γύρους, ο αγώνας ακυρώθηκε άμεσα.Ο διευθυντής της κούρσας δήλωσε απογοητευμένος από την ανωριμότητα κάποιων οδηγών μετά την ανακοίνωση της ακύρωσης.
Το αλπικό ράλι της Αυστρίας
Το 28ο αλπικό ράλι στο Κιτσμπούελ της Αυστρίας συγκέντρωσε 188 αυτοκίνητα. Αυτοκίνητα κατασκευασμένα από το 1925 έως το 1972, πήραν μέρος στο διασημότερο κλασικό ράλι. Φέτος, και για πρώτη φορά, νικητής αναδείχτηκε Αυστριακός, ο Χέλμουτ Λορεντζόνι με συνοδηγό τον Μάικ Άνγκερμαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια