FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Η μεγαlη επιστροφη της Williams

Πριν από την έναρξη του γκραν πρι της Βαρκελόνης, κανένας δε θα στοιχημάτιζε σε νίκη της Γουίλιαμς πόσω μάλλον, σε αυτήν του Μαλντονάντο. Επειδή όμως φέτος, στη Φόρμουλα όλα γίνονται, έγινε και αυτό.
Ο πιλότος της Γουίλιαμς που ξεκίνησε από την πολ ποζίσιον μετά την τιμωρία του Λιούις Χάμιλτον, πήρε την παρθενική νίκη στην καριέρα του και την πρώτη για τη βρετανική ομάδα μετά το βραζιλιάνικο γκραντ πρι του 2004,
όταν είχε επικρατήσει ο Χουάν Πάμπλο Μοντόγια.
Ο Αλόνσο πραγματοποίησε καλύτερη εκκίνηση και έστριψε πρώτος, ωστόσο ο Μαλντονάντο έμεινε κοντά στον Ισπανό και εκμεταλλευόμενος ένα γρήγορο δεύτερο πιτ στοπ νωρίς στον αγώνα και το γεγονός πως ο Σαρλ Πικ καθυστέρησε τον Αλόνσο, ξαναπέρασε μπροστά.
Ο Αλόνσο δεν μπόρεσε να επιχειρήσει να προσπεράσει τον Μαλντονάντο στους τελευταίους γύρους, αφού έχανε χρόνο γύρο με το γύρο, εξαιτίας των φθαρμένων ελαστικών του. Ο Ραϊκόνεν προσπάθησε να απειλήσει το δίδυμο των πρωτοπόρων, αλλά τελικά περιορίστηκε στην τρίτη θέση. Σε δύο εβδομάδες η Φόρμουλα 1 θα μεταφερθεί στο κοσμοπολίτικο σκηνικό του Μόντε Κάρλο.
Μετά το τέλος του αγώνα, ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στο γκαράζ της Γουίλιαμς. Ένας μηχανικός της βρετανικής ομάδας μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο στο ιατρικό κέντρο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, όπως και ένας μηχανικός της Φορς Ίντια που εισέπνευσε καπνό, προσπαθώντας να βοηθήσει στο σβήσιμο της φωτιάς. Το συμβάν έλαβε χώρα μετά την αναμνηστική φωτογραφία όλων των μελών για τη νίκη του Μαλντονάντο. Η φωτιά προκλήθηκε πιθανότατα από διαρροή καυσίμου. Ακολούθησε έκρηξη και καπνοί έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα, οδηγώντας σε εκκένωση την παράπλευρη λωρίδα κίνησης στην πίστα της Βαρκελόνης.

Μια υπέροχη μέρα για την ομάδα της Γουίλιαμς
Μεγάλη μέρα η χθεσινή για την ομάδα της Γουίλιαμς που κατάφερε να κερδίσει γκραν πρι μετά από οκτώ χρόνια. Ο μεγάλος νικητής, Παστόρ Μαλντονάντο ήταν ξεκάθαρος. "Νομίζω, πως είναι μια υπέροχη μέρα, όχι μόνο για εμένα, αλλά για ολόκληρη την ομάδα. Προσπαθούμε πολύ να βελτιωθούμε μετά την περσινή χρονιά και να που φτάσαμε. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, εξαιτίας της στρατηγικής που ακολουθήσαμε και μετά από λίγους γύρους, αντιμετωπίσαμε προβλήματα με τα ελαστικά. Το μονοθέσιο ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό μετά τον πρώτο γύρο. Ο Φερνάντο έκανε καλύτερη εκκίνηση από μένα, αλλά ακολούθησα στον ίδιο ρυθμό. Ήταν η πρώτη μου πολ ποζίσιον, η πρώτη μου νίκη και μπορείτε να φανταστείτε τι ακριβώς αισθάνομαι".
Ο σερ Φρανκ Γουίλιαμς απαντώντας στην ερώτηση του (πάλαι ποτέ ιδιοκτήτη της Τζόρνταν), Έντι Τζόρνταν απάντησε με χιούμορ: "Σαν καλός Άγγλος που είμαι μπορώ να απαντήσω σε εσένα, έναν Ιρλανδό, πως οι Άγγλοι δεν είναι συναισθηματικοί. Όλοι στην ομάδα είναι χαρούμενοι και μπορώ να πω το ίδιο και για εμένα" δήλωσε ο ιδιοκτήτης της Γουίλιαμς.
ΦΕΡΑΡΙ Ικανοποίηση από Αλόνσο
Το τέλος του αγώνα, βρήκε τον Φερνάντο Αλόνσο ικανοποιημένο με τη δεύτερη θέση, που τον κράτησε στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Φέτελ. "Ήταν μια φανταστική εκκίνηση και ήμασταν κοντά στην πρώτη στροφή. Είχαμε την καλύτερη πλευρά και είχαμε το μομέντουμ να οδηγήσουμε στο πρώτο μέρος. Αλλά η Γουίλιαμς διαχειρίστηκε καλύτερα το πρώτο πιτ στοπ και όσο κυλούσε ο αγώνας δεν είχαμε πρόσφυση. Στο τέλος ήταν μια μάχη με τον Κίμι για την τρίτη θέση. Ωστόσο, επιστρέψαμε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με αρκετές πιθανότητες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια