FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Κουφανε κοσμο τελικα ο Schumi αλλα αδικηθηκε

Όλοι ζητούν έναν έκτο διαφορετικό νικητή στους έξι πρώτους αγώνες της σεζόν! Κι ενώ όλοι περίμεναν τον Λιούις Χάμιλτον, εμφανίστηκε από το.... πουθενά ο Μίκαελ Σουμάχερ.

Το Grand Prix του Μονακό ανήκει σε ξεχωριστή κατηγορία και απαιτεί ιδιαίτερη αντιμετώπιση. Ο Σουμάχερ βάζει υποψηφιότητα για τη νίκη, αφού πραγματοποίησε τον ταχύτερο χρόνο με
Ωστόσο στην pole position θα βρεθεί ένας ακόμη υποψήφιος για την πρώτη φετινή νίκη του και πρώην νικητής στο συγκεκριμένο αγώνα, Μαρκ Γουέμπερ (1:14.381). Βλέπετε, ο Σουμάχερ κουβαλάει ποινή πέντε θέσεων από τον προηγούμενο αγώνα στη Βαρκελώνη και την επαφή με τον Μπρούνο Σένα.
Στην πρώτη σειρά της εκκίνησης θα υπάρχει μια Mercedes, του ταχύτερου το πρωί, Νίκο Ρόσμπεργκ (1:14.448). Τη δεύτερη σειρά συμπληρώνουν ο Λιούις Χάμιλτον (McLaren) και ο Ρομαίν Γκροζάν (Lotus) με την υπέροχα βαμένη Lotus που γιορτάζει 500 συμμετοχές στη Φόρμουλα 1.
Σημειώθηκαν μεγάλες εκπλήξεις στις δοκιμές στο πριγκιπάτο με τον Τζένσον Μπάτον να μην καταφέρνει να προκριθεί στο Q3 για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα, μένοντας 13ος (σ.σ. θα εκκινήσει 12ος) και τον Φελίπε Μάσα (Ferrari) να κάνει την πρώτη εμφάνιση του στο Q3 φέτος και να εξασφαλίζει την 7η θέση (1:15.049), μια θέση πίσω από τον Φερνάντο Αλόνσο (1:14.948).
Την πρώτη 10άδα έκλεισαν ο Κίμι Ράικονεν που φοράρει κράνος με το όνομα του αγαπημένου οδηγού του, Τζέιμς Χαντ στο πλάι (σ.σ. έχει συμμετάσχει και σε αγώνες, χρησιμοποιώντας το ως ψευδώνυμο), ο θριαμβευτής στη Βαρκελώνη, Παστόρ Μαλντονάντο και ο Σεμπάστιαν Φέτελ.
Ο Μαλντονάντο τιμωρήθηκε με ποινή δέκα θέσεων γιατί κρίθηκε υπεύθυνος για το ατύχημα το πρωί με τον Σέρχιο Πέρες της Sauber, ενώ ο Φέτελ δεν έκανε καμια προσπάθεια στο Q3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια