FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Ο Vettel καταφερε να ειναι ταχυτατος

Κάτω από τα γκρίζα σύννεφα το πρωΐ, οι ομάδες προσήλθαν για την τρίτη και τελευταία ημέρα στην πίστα του Μουτζέλο.
Οπως αναμενόταν οι δράση ξεκίνησε μετά την πρώτη ώρα όπου οι περισσότεροι πιλότοι ολοκλήρωσαν τους αναγνωριστικούς τους γύρους. Ταχύτερος όλων σήμερα μέχρι την ανάπαυλα του μεσημεριανού διαλλείματος ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Χρησιμοποιώντας τη μεσαία γόμα ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πέτυχε περίπου μία ώρα πριν το τέλος της διαδικασίας χρόνο στο 1:21.314 για να τον κατεβάσει τελικά μετά από αρκετά γύρους στο 1:21.267 και να ανέβει την κορυφή.
Πίσω του, μόλις 0,067 δευτ. ήταν ο Ρομάν Γκροσεάν επιλέγοντας κι αυτός τη μεσαία γόμα. Ο Γάλλος τόσο χθες που ήταν ο ταχύτερος, όσο και σήμερα δείχνει αρκετά ανεβασμένος. Για το απόγευμα η ομάδα της Lotus ετοιμάζει σημαντικές αλλαγές πάνω στην Ε20 με αποτέλεσμα το μονοθέσιο της με τον νεαρό πιλότο να αργήσουν να βγουν στην πίστα.
Τον τρίτο καλύτερο χρόνο, με 0,096 δευτ. διαφορά από τον πρωτοπόρο Φέτελ, σημείωσε ο Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός είχε καταφέρει νωρίτερα, πριν την απάντηση του Φέτελ, να πετύχει τον καλύτερο χρόνο όλου του τριημέρου (μέχρι εκείνη την στιγμή – 1:21.363) και να έχει ανέβει στην πρώτη θέση της κατάταξης. Αμέσως μετά όμως βγήκε εκτός πίστας στην στροφή 12 κι έπεσε στον τοίχο με αποτέλεσμα να υποστεί σημαντικές ζημιές το εμπρός ρύγχος του μονοθέσιου του και να βγει η πρώτη κόκκινη σημαία. Οπως μάλιστα ανάφεραν μηχανικοί της Ιταλικής ομάδας απαιτούνταν περισσότερο από δύο ώρες ώστε η F2012 να είναι έτοιμη να ξαναβγεί το απόγευμα στην πίστα. Παρ’ όλα αυτά, το προσωπικό της Scuderia έδωσε μάχη με τον χρόνο και τα κατάφερε κι έτσι ο Ισπανός θα δώσει κανονικά το παρόν το απόγευμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η F2012 του Αλόνσο έφερε τις αναβαθμίσεις της Ferrari πάνω στις θέσεις των εξατμίσεων και τη ανανεωμένη δομή του πίσω μέρους.
Τον τέταρτο καλύτερο χρόνο το πρωΐ σημείωσε ο Ντανιέλ Ρικιάρντο, ο οποίος στις δοκιμές δείχνει τον καλό του εαυτό και μέρους του ταλέντου του. Ο Σέρτζιο Πέρεθ τον ακολούθησε αν και αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα αφού κατά την διάρκεια της διαδικασίας κι ενώ επέστρεφε στα πιτς η Sauber του έπιασε φωτιά, η οποία σβήστηκε από τους μηχανικούς του αλλά προκάλεσε ζημιά στο μονοθέσιο του. Μετά από ώρα και προσπάθεια της ομάδας του ο Μεξικανός πιλότος επέστρεψε στην πίστα.
Οι δοκιμές αυτές δεν εξελίχθηκαν όπως επιθυμούσε η Force India. Ο κακός καιρός την Τρίτη και τα υδραυλικά προβλήματα χθες, ανάγκασαν την ινδική ομάδα να αλλάξει το πρόγραμμα της. Ετσι σήμερα ο Πολ ντι Ρέστα ασχολήθηκε περισσότερο με αεροδυναμικές ρυθμίσεις. Τα πράγματα ωστόσο και πάλι δεν είχαν θετική τροπή καθώς ο Σκωτσέζος πιλότος είχε μία έξοδο στο χαλίκι στην στροφή 11 της πίστας χωρίς να προκληθούν σημαντικές ζημιές την VJM05. Ετσι προς το τέλος της διαδικασίας επέστρεψε και κατάφερε να πετύχει τον έκτο καλύτερο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια