FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Νεοι κατασκευαστες κινητηρων το 2014...

Τρεις κατά πάσα πιθανότητα θα είναι οι κατασκευαστές κινητήρων στη Formula 1 το 2014.
Αυτό τουλάχιστον πιστεύει η Mercedes, μία εξ αυτών, δια στόματος του αντιπροέδρου της Mercedes Motorsport, Νόρμπερτ Χάουκ.
Το 2014 θα είναι η χρονιά που θα σημάνει τη μεγάλη αλλαγή στους κινητήρες της F1, αφού οι υπάρχοντες V8 2.4 κ.εκ. θα αντικατασταθούν με υπερτροφοδοτούμενους V6 1.600 κ.εκ., δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο Σύστημα Ανάκτησης Κινητικής Ενέργειας (KERS).
Όπως είναι γνωστό, τρεις εταιρείες ήδη έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό την κατασκευή και εξέλιξη των νέων κινητήρων. Αυτές είναι οι Mercedes, Renault και Ferrari με την Cosworth να τηρεί σιγήν ιχθύος χωρίς να έχει κάνει γνωστές τις προσθέσεις της ενώ η PURE του Γκρεγκ Πόλοκ που ετοιμαζόταν να εισέλθει στην Formula 1, ανέστειλε τη λειτουργία της λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Σύμφωνα λοιπόν τον Νόρμπερτ Χάουγκ, τρεις μόλις εταιρείες θα εισέλθουν στον αγωνιστικό στίβο της F1 το 2014, οι οποίες μπορούν να καλύψουν οι απαιτήσεις του αθλήματος.
«Υποθέτω, πιστεύω και είμαι απολύτως σίγουρος ότι θα έχουμε τρεις και όχι παραπάνω εταιρείες. Και με αυτές πιστεύω ότι η δουλειά μπορεί να γίνει», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Mercedes Motosport, ο οποίος σε ερώτηση για το αν η γερμανική εταιρεία θα προμηθεύσει από το 2014 περισσότερες ομάδες πλην της δικής της και των McLaren και Force India απάντησε: «Χρειάζεται να αξιολογήσουμε την κατάσταση. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τους τρεις κατασκευαστές για θέματα κόστους και περαιτέρω μείωσής του. Και αυτό βέβαια θα είναι ένα θέμα, το ποιος θα προμηθεύσει ποιόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια