FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Εγκαταλειπουν δοκιμες στη μεση του πρωταθληματος...

Απορρίπτουν όπως φαίνεται, την ιδέα των δοκιμών εν μέσω της αγωνιστικής περιόδου το 2013 οι ομάδες της F1.
Στο σύνολο τους οι ομάδες συμφώνησαν στην διεξαγωγή τριών τετραήμερων δοκιμών πριν από την έναρξη της επόμενης σεζόν, εγκαταλείποντας το τέταρτο κατά την διάρκεια του επόμενου παγκοσμίου πρωταθλήματος.
Οι επικεφαλείς των ομάδων θεωρούν ότι είναι επαρκές των σύνολο των στοιχείων που συνέλεξαν κατά την διάρκεια των τριών δοκιμών πριν από την ξεκινήσει η χρονιά φέτος, επομένως δεν χρειάζεται να ακολουθήσουν το φετινό παράδειγμα, δηλαδή την διεξαγωγή ενός ακόμη τεστ όπως αυτό που έγινε στο Μουτζέλο την 1η Μαΐου.

Ο λόγος κατάργησης αυτής της ιδέας που επανήλθε για πρώτη φορά μετά το 2008, έγκειται με την μείωση του κόστους. Και αυτό γιατί οι ομάδες θεωρούν ότι η συμμετοχή σε ένα τέταρτο τεστ στοιχίζει αρκετά σε σχέση με τα οφέλη που προσφέρει.
Ετσι, αν το επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα (του 2013) ξεκινήσει με τον αγώνα στην Αυστραλία, τις 17 Μαρτίου, οι πρώτες δοκιμές θα ξεκινήσουν με ένα τετραήμερο μεταξύ 19-22 Φεβρουαρίου ενώ θα ακολουθήσει ένα ακόμα στις 28 Φεβρουαρίου με 3 Μαρτίου, αντίστοιχα. Σε περίπτωση δε που το πρωτάθλημα δεν ξεκινήσει τη συγκεκριμένη ημερομηνία, οι χρόνοι των δοκιμών απλά θα μετακινηθούν αναλόγως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια