FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Κοντα σε συμφωνια McLaren - Χάμιλτον

Πολύ κοντά σε συμφωνία με την ΜcLaren Mercedes φαίνεται πως βρίσκεται ο Λιούις Χάμιλτον.
Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της Βρετανικής ομάδας Τζόναθαλ Νιλ.
Το συμβόλαιο του παγκόσμιου πρωταθλητή του 2007 λήγει στο τέλος του 2012 και εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα έχουν ξεκινήσει οι φήμες που τον θέλουν να αποτελεί μήλον της έριδος ανάμεσα στις McLaren, Mercedes και Ferrari. Μεταξύ των… μνηστήρων του Βρετανού πιλότου ήταν και Red Bull, αλλά η συμφωνία με τον Μαρκ Γουέμπερ έθεσε τέλος σε αυτό το σενάριο.
Ο Χάμιλτον που έχει συνδυάσει την καριέρα του στη Formula 1 με τη McLaren, τον τελευταίο καιρό υπήρξε πολύ επικριτικός σχετικά με την αδυναμία της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα, τονίζοντας παράλληλα ότι αγωνίζεται για να κερδίζει και πως θέλει να βρίσκεται σε μία ομάδα που κερδίζει. Αυτό είχε ως επακόλουθο να «οργιάζουν» οι φήμες πως το μέλλον του Βρετανού στην McLaren μοιάζει ως αβέβαιο καθώς το ενδεχόμενο να την άφηνε ίσως και να ήταν δυνατό.
Για να καθησυχάσει τα πνεύματα, ο 27χρονος πιλότος είχε δηλώσει ότι στην καλοκαιρινή ανάπαυλα θα συζητούσε με την ομάδα του Γουόκινγκ και να προσπαθήσουν να έρθουν σε συμφωνία. Όπως επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της McLaren Mercedes, Τζόναθαλ Νιλ, πράγματι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις, οι οποίες εξελίσσονται καλά.

«Είμαστε πιο κοντά. Βέβαια βρισκόμαστε στη φάση του διαλόγου προς το παρόν, αλλά για προφανείς λόγους δε μπορώ να κάνω παραπάνω εικασίες αυτή τη στιγμή. Προσπαθούμε πολύ σκληρά να βρούμε κοινό έδαφος», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Sky Sports ενώ στην ερώτηση για το αν και τα δύο μέρη επιθυμούν την επέκταση της παραμονής του Χάμιλτον στην Βρετανική ομάδα απάντησε: «Πάρα πολύ. Είναι μαχητής, λατρεύει την πρόκληση». Παράλληλα, τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής είναι να νιώθει ότι η ομάδα είναι πίσω του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια