FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Σοβαρες αλλαγες στην FOTA....

Την πρόθεσή του να μην θέσει ξανά υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της Ενωσης των ομάδων της F1 (FOTA) ανακοίνωσε ο Μάρτιν Γουΐτμαρς.
Ο επικεφαλής της McLaren Mercedes είχε αναλάβει αυτόν τον ρόλο από τα τέλη του 2009 όταν και αντικατέστησε τον πρόεδρο της Ferrari, Λούκα ντι Μοντετζέμολο. Αν και η θητεία του προέδρου κανονικά έχει μονοετή διάρκεια, ο Γουΐτμαρς παρέμεινε στη θέση αυτή περίπου τρία χρόνια.
«Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δηλώσω υποψηφιότητα. Νομίζω ότι προφανώς είναι υγιές, υποθέτω ότι πλέον είναι τρία χρόνια ή κάτι τέτοιο. Πιστεύω ότι θα είναι αρκετά υγιές για κάποιον άλλον να ασχοληθεί με αυτό τώρα. Νομίζω ότι εξαρτάται από τις ομάδες να αποφασίσουν για αυτό», δήλωσε ο Μάρτιν Γουΐτμαρς στο Autosport όταν ρωτήθηκε σχετικά. Τόνισε μάλιστα ότι ενδιαφέρεται για το άθλημα όποιον ρόλο και να έχει ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι η παρουσία της McLaren στον χώρο είναι εξαιρετικά καλή.
«Εμείς (σ.σ. η FOTA) προσπαθήσαμε να είμαστε μία κινητήριος, σταθεροποιητική δύναμη που προσπαθούσε να καταλάβει τα προβλήματα όλων των παικτών. Ο,τι κι αν γίνει, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να τα κάνουμε όλα αυτά. Πιστεύω ωστόσο ότι θα είναι αρκετά καλό για κάποιον άλλον να κάνει το μία προσπάθεια πάνω σε αυτό».
Προς το παρόν ο επικεφαλής της McLaren Mercedes δεν έχει σκεφτεί για το ποιος μπορεί να τον διαδεχθεί αφού όπως τονίζει, το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια