FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

WSK Euro Series «Zuera» - Chiesa Corse

Στον τέταρτο και τελευταίο γύρο του WSK Euro Series, η ομάδα της Chiesa Corse συμμετείχε με 6 οδηγούς. Μια νίκη και ένας χαμένος τίτλος για 7 βαθμούς στην KF3, και ο τίτλος του Euro Cup μεταξύ των ομάδων ήταν ο τελικός απολογισμό
Nikita Mazepin - KF3
Παρά τα άσχημα χρονομετρημένα (35ος ) κάνει καλά προκριματικά και εκκινεί 23ος στον Α ημιτελικό. Κάνει πολύ καλό αγώνα αλλά μια έξοδο του στερεί ένα καλό αποτέλεσμα. Στον τελικό ο Ρώσος οδηγός εμφανίζει όλα του τα προτερήματα ανεβαίνοντας στην 4η θέση. Κρίμα που μια επαφή κατά τη διάρκεια του γύρου σχηματισμού τον έκανε να χάσει το φίλτρο του, και δικαίως αποκλείστηκε.
Dan Ticktum - KF3

Μετά από τα άσχημα χρονομετρημένα, είναι αναγκασμένος να εκκινεί από τις πίσω θέσεις σε όλα τα προκριματικά σκέλη. Εκκινεί 39ος στον Α ημιτελικό, κάνει καταπληκτικό αγώνα και τερματίζει 4ος. Στον τελικό τερματίζει στην 12η θέση και στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην 8η θέση.
Lance Stroll - KF3
Οι τερματισμοί στα προκριματικά του επιτρέπουν να βρίσκεται στην 7η θέση στο grid της εκκίνησης του ημιτελικού. Εδώ τα κάνει όλα σωστά και τερματίζει στην 3η θέση, αποδεικνύοντας ότι έχει το δικαίωμα να ανέβει στο βάθρο του τελικού. Στον τελικό είναι όμως άτυχος, μια επαφή του στράβωσε τη κολόνα τιμονιού με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 17η θέση
Callum Ilott - KF3
Κατακτά την Superpole. Στα σκέλη παίρνει δύο νίκες και έχει ακόμα μια 4η και μια 2η θέση. Στον Α ημιτελικό παλεύει για τη νίκη αλλά είναι 2ος. Στον τελικό θα πάρει τη νίκη αλλά χάνει το πρωτάθλημα για μόλις 7 βαθμούς. Παρόλα αυτά μετά την έφεση που είχε κάνει η Chiesa Corse (ο Άγγλος οδηγός της είχε αποκλειστεί για μια επαφή που προκάλεσε το πέσιμο του πίσω προφυλακτήρα του) όπου και δικαιώθηκε είναι ο νέος πρωταθλητής του WSK Master Series.

Thiago Vivacqua - KF2
Μετά τα χρονομετρημένα είναι 27ος, αλλά στα προκριματικά σκέλη κάνει σπουδαία δουλειά (7ος, 3ος, 4ος και 6ος) με αποτέλεσμα να εκκινεί 6ος στον ημιτελικό. Εκεί κρατά το ρυθμό του και τερματίζει 8ος. Στον τελικό κρατά τον ίδιο ρυθμό και τερματίζει 9ος. Εξαιρετικό σημάδι εν’ όψει του World Cup που θα πραγματοποιηθεί και πάλι στη πίστα της Zuera.
Max Verstappen - KF2
Λίγες μέρες δοκιμών και ένας αγώνα δεν είναι αρκετά για να κρίνουμε ένα οδηγό, μια ομάδα, και τη συνεργασία τους. 19ος στα χρονομετρημένα, στα δύο πρώτα σκέλη βρίσκει το σωστό ρυθμό και τερματίζει 4ος δύο φορές. 24ος κατά την έναρξη του ημιτελικού, θέλει να ανέβει αμέσως μετά την εκκίνηση αλλά θα εγκαταλείψει μετά από μια επαφή. Στον τελική κάνει μια εκπληκτική επίθεση από τις πίσω θέσεις τερματίζοντας 10ος. Είναι έκτος στην τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος.
''EURO CUP''
Η Chiesa Corse κατακτά επίσης το WSK Euro Cup στην KF3, αφιερωμένο στην καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα. Το τρόπαιο στην πραγματικότητα, λαμβάνει υπόψη τα σημεία των δύο κορυφαίων σε κατάταξη οδηγών ανά ομάδα για κάθε κατηγορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια