FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Η VW στη F1 το 2015;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sport Bild η Volkswagen εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο εισόδου της στη F1, το 2015.
Σε δηλώσεις του ο ιδιοκτήτης και ιδρυτής της ομάδας, Πήτερ Σάουμπερ αποκάλυψε πως υπήρξε συνάντησή του με τον πρόεδρο της VW, Μάρτιν Βίντερκορν στην έκθεση της Γενεύης για το συγκεκριμένο θέμα. Μιλώντας σχετικά η επικεφαλής της ομάδας Μονίσα Καλντεμπόρν ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κάτι άλλο να ειπωθεί για το συγκεκριμένο θέμα.
Το δημοσίευμα της Sport Bild αναφέρει πως η Volkswagen σχεδιάζει την είσοδό της στη F1 με την ελβετική ομάδα της Sauber η οποία έπαιξε τον ίδιο ρόλο για τη BMW την περίοδο 2006-2009.
Για τα σχέδια του Γερμανού κατασκευαστή έχει ενημερωθεί και η FIA. Στόχος της VW είναι να ενισχύσει την παρουσία της σε αγορές όπως η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Βραζιλία, χώρες που η F1 επισκέπτεται ή θα επισκέπτεται το 2015.

Δεδομένης της παγκόσμιας απήχησης που έχει η πλατφόρμα της F1 είναι σίγουρο πως ένα τέτοιο εγχείρημα θα είχε αρκετά μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα οι Γερμανοί εξετάζουν ακόμη και τη δημιουργία δικής τους ομάδας με την κατασκευή του σασί να αναλαμβάνουν οι μηχανικοί της Porsche.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια