FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Ανεμος και formula 1 στην μακρινη Ουγγαρια...

Στην Ουγγαρία βρέθηκαν οι ιστιοπλόοι Κώστας Τριγκώνης και Ιορδάνης Πασχαλίδης καλεσμένοι της RBR και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκ των έσω όλη τη δράση του 11ου αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της F1 .
Mιλώντας σχετικά ο ο Ιορδάνης Πασχαλίδης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι εντελώς διαφορετικό σπορ απ’ ότι νομίζεις παρακολουθώντας το στη τηλεόραση. Εκεί φαίνεται απλό αλλά όταν το ζεις από κοντά, αντιλαμβάνεσαι τις ταχύτητες, τις ελάχιστες αποστάσεις ανάμεσα στα μονοθέσια, σε πιάνει το στομάχι σου! Εμείς που έχουμε μία σχέση με την ταχύτητα, έστω και στη θάλασσα, μπορούμε να καταλάβουμε την επικινδυνότητα όσων κάνουν αυτοί οι οδηγοί. Λένε πως ο βασιλιάς των σπορ είναι το ποδόσφαιρο αλλά πλέον δεν συμφωνώ με αυτό».
Εξίσου εκδηλωτικός και ο… teammate του στη θάλασσα, Κώστας Τριγκώνης: «Μόνο ο ήχος φέρνει ανατριχίλα. Ειδικά λίγο πριν την εκκίνηση, που ανεβάζουν στροφές όλα τα μονοθέσια περιμένοντας να σβήσουν τα κόκκινα φώτα, νιώθεις δέος! Πρόκειται για ένα σπορ που μοιράζεται αρκετά στοιχεία με την ιστιοπλοΐα. Στη Formula 1 και στον τομέα της αεροδυναμικής, οι πτέρυγες εξασφαλίζουν πρόσφυση ενώ στο δικό μας σπορ, ως αεροτομές, χρησιμοποιούνται τα πανιά. Εντυπωσιάστηκα βλέποντας στο γκαράζ από κοντά, πως λειτουργούν προηγμένα συστήματα όπως το DRS».

Τους πρωταθλητές περίμενε μία μεγάλη έκπληξη, αφού είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον οδηγό της Scuderia Toro Rosso, Ντανιέλ Ρισσιάρντο που στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με την ιστιοπλοΐα: «Με εντυπωσίασε το πόσο απλός ήταν, παρότι είναι μέλος αυτής της ελίτ οδηγών. Παρακολουθεί το άθλημα μας αφού έχει φίλο που συμμετέχει σε κορυφαίο επίπεδο. Μας ευχήθηκε καλή τύχη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει του χρόνου στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Περθ, όπου υποσχέθηκε να προσπαθήσει να έρθει να παρακολουθήσει εκείνος με τη σειρά του το άθλημα μας» σημείωσε ο Ιορδάνης Πασχαλίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια