FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Δηλωσεις αγωνισιτκου διευθυντη της Mercedes

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes πιστεύει πως το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος θα πρέπει να είναι πιο ισορροπημένο και τα αναπάντεχα αποτελέσματα να μην έχουν τόσο συχνή εμφάνιση όσο στο πρώτο μέρος.

Ο πολύπειρος Βρετανός μηχανικός ασπάζεται την άποψη ότι το απρόβλεπτο του πρωταθλήματος και η μεγάλη βαρύτητα που έχει η διαχείριση των ελαστικών μπορεί να έχουν μέχρι και αρνητική επίδραση σ’ ένα μέρος του φανατικού - σκληροπυρηνικού κοινού της F1.
Μιλώντας σχετικά ο Ρος Μπρον τόνισε μεταξύ άλλων: « Κάποια τυχαία φετινά γεγονότα ενέτειναν το ενδιαφέρον αλλά αυτό θα μειωθεί εάν η τύχη συνεχίζει να παίζει σημαντικό ρόλο. Σκεφτόμουν τις προάλλες πως το ψάρεμα έχει μια γοητεία γιατί δεν αποκλείεται ένας πρωτάρης να πιάσει το μεγαλύτερο ψάρι. Αλλά αυτό δεν το καθιστά δημοφιλές αθλητικό γεγονός. Οι φίλαθλοι θέλουν ένα σημείο αναφοράς για παράδειγμα να υπάρχουν δυο ομάδες με καλύτερα μονοθέσια και οι υπόλοιπες να προσπαθούν να τις ανταγωνιστούν. Στο μηχανοκίνητο αθλητισμό δεν είναι σπουδαίο να προσπαθείς να βελτιώσεις το μονοθέσιο σου και να μην σημειώνεις αποτελέσματα γιατί οι καιρικές συνθήκες με τα ελαστικά παίζουν κυρίαρχο ρόλο. Τα πράγματα εκτιμώ ότι θα βελτιωθούν στο δεύτερο μισό της χρονιάς καθότι οι ομάδες αυξάνουν τις γνώσεις τους πάνω στην αξιοποίηση των ελαστικών της Pirelli. Αλλά ακόμη υπάρχει δρόμος να διανυθεί. Ο κόσμος δεν κατανοεί για ποιο λόγο βλέπει τον πιλότο μιας ομάδας για παράδειγμα ο Γουέμπερ με τη Red Bull να πετάει σ’ έναν αγώνα και να παραπαίει στον επόμενο ενώ αποδίδει άριστα ο έτερος πιλότος της ομάδας Σεμπάστιαν Φέτελ.
Οι θεατές θέλουν να βλέπουν τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας να διεκδικούν τις νίκες και το πρωτάθλημα και όχι να κερδίζει κάποιος από το μέσον της κατάταξης απλά επειδή κατόρθωσε να αξιοποιήσει καλύτερα τα ελαστικά την δεδομένη στιγμή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια