FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Οικονομικη ενεση για το Σιλβερστοουν

Μπορεί η Formula 1 να είναι ένα θεματικό άθλημα με εκατομμύρια φανατικούς φίλους σε όλον τον κόσμο, παράλληλα όμως κι ένα ακριβό άθλημα που απαιτεί σημαντικά κεφάλαια για την διεξαγωγή του. Τελευταίο… θύμα του αυξημένου κόστους είναι η πίστα του Σίλβερστοουν, η οποία μέχρι το τέλος του έτους χρειάζεται περίπου 150 εκατ. λίρες, αλλιώς η πιθανότητα ενοικίασης ή πώλησης τμημάτων της μοιάζει πιθανή.
Πέραν της καταβολής του τέλους για την διεξαγωγή του αγώνα, κάθε χρόνο απαιτούνται αρκετά χρήματα για τη βελτίωση της πίστας όπως π.χ. τη συντήρηση της ασφάλτου, αλλά και την ανακαίνιση τμημάτων της. Μόνο πέρυσι στο Σίλβερστοουν ξοδεύτηκαν 27 εκατ. λίρες για τα νέα πιτς και paddock.

Η Βρετανική πίστα που στις 8 Ιουλίου φιλοξένησε τον ένατο γύρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, χρειάζεται μερικές ακόμη αναβαθμίσεις, ιδίως μετά το χάος που προκλήθηκε από την βροχή φέτος.
«Μέχρι το τέλος της χρονιάς το αργότερο, θα έχουμε κάνει είτε μία συνολική συμφωνία για το Σίλβερστοουν είτε ίσως θα πρέπει να συζητάμε με διάφορους σχετικά με την ενοικίαση ή την αγορά με μακροχρόνια μίσθωση κομματιών γης εκτός του σιρκουΐ», δήλωσε ο Στιούρτ Ρολτ, πρόεδρος της Λεσχης Οδηγών Αγώνων της Βρετανίας (BRDC), η οποία κατέχει το Σίλβερστοουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια