FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Το αγωνισιτκο καλενταρι για το 2013....

Το προσχέδιο του αγωνιστικού προγράμματος της Formula 1 για την επόμενη χρονιά δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Όπως φέτος έτσι και την επόμενη χρονιά θα υπάρχουν 20 αγώνες με μοναδική ίσως διαφορά τη προσθήκη του GP στο Νιου Τζέρσεϊ στη θέση της Βαλένθια. Ετσι ο Αμερικανικός αγώνας αναμένεται να διεξαχθεί στις 16 Ιουνίου με την προϋπόθεση βέβαια ότι όλα θα είναι έτοιμα. Από το 2013 στις ΗΠΑ θα γίνουν δύο αγώνες καθώς από φέτος έχει συμπεριληφθεί το Οστιν, τα οποίο το επόμενο έτος θα αποτελεί και πάλι το προτελευταίο GP στο καλεντάρι. Παράλληλα, ο Γερμανικός αγώνας θα φιλοξενηθεί ξανά στο Χόκενχαιμ καθώς το Νίρμπουργκρινγκ (που αναμενόταν φέτος να υποδεχθεί την οικογένεια της F1), αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Όπως είθισται το πρωτάθλημα ξεκινά λίγο μετά τα μέσα Μαρτίου από την Αυστραλία και ολοκληρώνεται στο τέλος του Νοεμβρίου στην Βραζιλία.
 Η καλοκαιρινή ανάπαυλα από τα τέλη Ιουλίου μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου θα υπάρχει και το 2013. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι τρεις αγώνες περιμένουν επιβεβαίωση κι αυτοί είναι το Νιου Τζέρσεϊ, η Σιγκαπούρη και η Νότια Κορέα είτε για λόγους ανανέωσης των συμβολαίων τους που λήγουν είτε σε ό,τι αφορά στην ετοιμότητά τους. Το πρόγραμμα αναμένεται να υποβληθεί προς έγκριση στη νέα συνεδρίαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού που θα γίνει στο Παρίσι στις 28 Σεπτεμβρίου. 
 Αναλυτικά το πρόγραμμα αγώνων του 2013 

17 Μαρτίου Αυστραλία Μελβούρνη 24 Μαρτίου Μαλαισία Σεπάνγκ 14 Απριλίου Κίνα Σαγκάη 21 Απριλίου Μπαχρέιν Σακχίρ 12 Μαΐου Ισπανία Βαρκελόνη 26 Μαΐου Μονακό Μόντε Κάρλο 9 Ιουνίου Καναδά Μόντρεαλ 16 Ιουνίου Αμερική Nιου Τζέρσεϊ 30 Ιουνίου Μ. Βρετανία Σίλβερστοουν 21 Ιουλίου Γερμανία Χοκενχάιμ 28 Ιουλίου Ουγγαρία Ουγγαρόρινγκ 1 Σεπτεμβρίου Βέλγιο Σπα 8 Σεπτεμβρίου Ιταλία Mόντσα 22 Σεπτεμβρίου Σιγκαπούρη Mαρίνα Μπέι 6 Οκτωβρίου Ιαπωνία Σουζούκα 13 Οκτωβρίου Κορέα Γεονγκάμ 27 Οκτωβρίου Ινδία Buddh International Circuit 3 Νοεμβρίου Αμπου Ντάμπι Γιας Μαρίνα 17 Νοεμβρίου ΗΠΑ Οστιν 24 Νοεμβρίου Βραζιλία Iντερλάγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια