FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Η Ferrari χρειαζεται γρηγορο μονοθεσιο...

Ο Αλόνσο εκμεταλλευόμενος τα λάθη και τις αστοχίες των αντιπάλων του συνεχίζει να προηγείται στην κούρσα του πρωταθλήματος (194β.) απολαμβάνοντας μια διαφορά 29 βαθμών από το δεύτερο στη βαθμολογία, Σεμπάστιαν Φέτελ.
 Το αποτέλεσμα αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό απόρροια της αθλητικής – οδηγικής ικανότητας του Ισπανού που κατορθώνει σε κάθε αγώνα να αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητας της F2012. Για να συνειδητοποιήσει κανείς το μέγεθος του ανδραγαθήματος αρκεί να ρίξει μια ματιά στις πενιχρές επιδόσεις του ίδιου μονοθεσίου στα χέρια του Μάσα, ο Βραζιλιάνος πιλότος μόλις μετά βίας βρίσκεται στη 10η θέση της βαθμολογίας έχοντας συγκεντρώσει 51 βαθμούς, 143 λιγότερους από τον Αλόνσο.

Γι’ αυτό και η Ferrari βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών με 245 βαθμούς, υπολείπεται 16 από τη McLaren και 52 από τη Red Bull. Στο Μαρανέλο βλέποντας την υστέρηση της F2012 κυρίως στις κατατακτήριες δοκιμές αλλά πλέον και σε ρυθμό αγώνα κατανοούν πως αν θέλουν να κάνουν το νταμπλ θα πρέπει να βελτιώσουν το μονοθέσιο άμεσα. Μιλώντας μετά το GP της Σιγκαπούρης ο Στέφανο Ντομενικάλι τόνισε: «Είναι καθοριστικό να δώσουμε στο Φερνάντο ένα βελτιωμένο μονοθέσιο τουλάχιστον σε συγκεκριμένες συνθήκες. Πρέπει να σιγουρευτούμε ότι θα είναι σε θέση να διεκδικήσει τη νίκη μέχρι το τέλος και σ’ άλλους αγώνες αλλιώς θα είναι πολύ δύσκολο να παραμείνουμε στη μάχη των τίτλων. Ούτε είναι σωστό ούτε θέλουμε να βασιστούμε στα προβλήματα των άλλων. Τούτων δοθέντων η αξιοπιστία είναι ο σημαντικότερος παράγοντας ως το τέλος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια