FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Στην κορυφη της pole position o Hamilton...

Ο έγχρωμος πρωταθλητής έλαμψε σήμερα στο λιμάνι της Σιγκαπούρης σημειώνοντας την 24η pole της καριέρας του με σημαντική διαφορά από τους υπόλοιπους. Σήμερα δε νύχτωσε στο μεγάλο λιμάνι της Ανατολής, 1600 προβολείς έκαναν τη νύχτα μέρα στη Μαρίνα Μπέι για τις κατατακτήριες δοκιμές του GP Σιγκαπούρης. Εντυπωσιακή ήταν η μάχη με το χρονόμετρο με τους πιλότους να παλεύουν με τη ζέστη, την υγρασία και το χρονόμετρο. Ταχύτερος όλων ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Λιούις Χάμιλτον που δείχνει να έχει πάρει φόρα. Ο νικητής στη Marina Bay το 2009 φαίνεται πως έχει όλα τα φόντα για να επαναλάβει τον άθλο του. Αρκεί να μην έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα η MP4/27 την οποία "ακούμπησε" στην τελευταία του προσπάθεια στον τοίχο στην έξοδο της στροφής 21. 
Στο Q1 αρκετοί ήταν οι πιλότοι που υποχρεώθηκαν να χρησιμοποιήσουν την πολύ μαλακή γόμα της Pirelli για να σιγουρευτούν ότι θα προκριθούν στην 17αδα. Ανάμεσα τους οι Lotus, των Γκροζάν, Ράικονεν αλλά και η Force India του Πωλ ντι Ρέστα. Οι δυο πρωταγωνιστές Φέτελ και Χάμιλτον κατάφεραν να κινηθούν πολύ γρήγορα με την μαλακή γόμα δείχνοντας τις προθέσεις τους. Εκτός από τους έξι πιλότους των μικρών ομάδων εκτός Q2 έμεινε και ο Καμούι Κομπαγιάσι με τη Sauber. Στις εκπλήξεις ο καλύτερος χρόνος του Πετρόφ έναντι του Κοβαλάινεν και παρά την σύγκρουση που είχε ο Ρώσος με τις μπαριέρες στα ελεύθερα. Στο Q2 ο Μπρούνο Σένα κατάφερε να ακουμπήσει ξανά με δύναμη τη Williams στην έξοδο της στροφής 21 με αποτέλεσμα να σπάσει το μπράτσο της πίσω δεξιάς ανάρτησης.

Ο Βραζιλιάνος έφτασε στα πιτ και οι μηχανικοί του έδωσαν αγώνα δρόμου να επισκευάσουν το μονοθέσιο χωρίς επιτυχία. Οι Χάμιλτον και Φέτελ έδειξαν ακόμη μια φορά πως η μάχη της pole θα δοθεί ανάμεσά τους με το Βρετανό να κερδίζει ξανά το παιχνίδι των εντυπώσεων για εκατοστά του δευτερολέπτου. Οι Force India εμφανίστηκαν πολύ δυνατές με τον ντι Ρέστα να μπαίνει στην 10αδα και το Νίκο Χούλκενμπεργκ να μένει οριακά εκτός αυτής από το συμπατριώτη του Μίκαελ Σουμάχερ που κυριολεκτικά πάνω στο νήμα κατάφερε να μπει στη μάχη της pole. Στις αρνητικές εκπλήξεις ο αποκλεισμός των Μάσα και Ράικονεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια