FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Formula 1: Με KERS της Williams η Marussia το 2013

Τη συνεργασία της Marussia με την Williams πάνω στο KERS αποκάλυψε ο Πατ Σίμοντς, τεχνικός σύμβουλος της ομάδας του Μπάνμπουρι.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Marussia αναμένεται να χρησιμοποιήσει το Σύστημα Ανάκτησης Κινητικής Ενέργειας της Williams στα μονοθέσια της από το 2013. Θα είναι μάλιστα η πρώτη φορά που η Ρωσική ομάδα θα εγκαταστήσει το KERS.
«Ναι θα χρησιμοποιούμε το KERS του χρόνου. Σχεδιάζουμε να υιοθετήσουμε το σύστημα που εξελίχθηκε από την Williams και χρησιμοποιούνταν πέρυσι μαζί με το κινητήρα της Cosworth, αλλά και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται και στο φετινό μονοθέσιο με κινητήρα Renault. Αυτό που εμείς θα έχουμε θα είναι μία εξέλιξη του συγκεκριμένου. Εντυπωσιαστήκαμε πάρα πολύ από το μηχανικό μέρος, την αποτελεσματικότητα και το βάρος. Επιπλέον, η συνεργασία με την Williams τόσο σε τεχνικό όσο και εμπορικό επίπεδο αποτελεί ευχαρίστηση», δήλωσε ο Πατ Σίμοντς. Μόλις δύο ομάδες στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 δεν χρησιμοποιούν το Σύστημα Ανάκτησης Κινητικής Ενέργειας. Η μία είναι η Marussia και η άλλη είναι η HRT. Στη μάχη των «αδυνάτων», όπως λέγεται, η ομάδα του Μπανμπουρι αναμένεται να αποκτήσει του χρόνου πλεονέκτημα σε σχέση με την αντίπαλό της. Παράλληλα, ο Σίμοντς αποκάλυψε ότι η Marussia θα συνεχίσει και το 2013 τη συνεργασία της με την Cosworth σε ό,τι αφορά στους κινητήρες. Θα είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που οι δύο εταιρείες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους.
«Είμαστε ευχαριστημένοι με την δουλειά που κάνουμε μαζί και πιστεύω ότι συνεργαζόμαστε για να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τομείς που αυτό είναι εφικτό σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς. Εχουμε επικεντρωθεί στη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς του κινητήρα τη βελτίωση των επιδόσεων του ως μονάδα στο μονοθέσιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια