FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΕΓΛΑΟ ΑΓΩΝΑ


Αυτός ήταν ο τέταρτος συνεχόμενος αγώνας που ο περυσινός παγκόσμιος πρωταθλητής καταφέρνει να κόψει πρώτος το νήμα του τερματισμού. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο διατηρήθηκε στην κορυφή της γενικής κατάταξης, αλλά άμβλυνε την διαφορά του από τον δεύτερο Αλόνσο στους 13 βαθμούς.
Από την Παρασκευή φάνηκε ότι ήταν αυτός που έδινε τον ρυθμό και οι υπόλοιποι απλά προσπαθούσαν να τον ακολουθήσουν. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι κυριάρχησε με ευκολία σε όλες τις ελεύθερες δοκιμές αλλά και τις κατατακτήριες χθες, χωρίς να έχει αντίπαλο. Η νίκη του σήμερα ήταν απλά το επιστέγασμα ενός ονειρεμένου τριημέρου για αυτόν και την Red Bull.
Σε αυτό συνέβαλε, όπως ανέφερε και ο ίδιος, όλο το προσωπικό της ομάδας που εργάστηκε πολύ σκληρά. Ετσι, μετά το τέλος του αγώνα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους για την πολύτιμη βοήθειά τους.
«Ενα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα. Το είπα και στον ασύρματο, ο καθένας δουλεύει πολύ σκληρά. Δεν υπάρχει κάποιος που να ξεχωρίζει και να κάνει τη διαφορά. Οχι σήμερα, ούτε χθες και ούτε αυτό το Σαββατοκύριακο. Θεωρώ ότι οφείλεται σε όλους εμάς που δουλεύουμε πολύ σκληρά όλοι μαζί. Ακόμη κι αν είμαστε εδώ στην πίστα ή πίσω στο Μίλτον Κέινς, όλοι πιέζουν πάρα πολύ και πιστεύω ότι αυτό είναι το σημείο που κάνει τη διαφορά. Είμαι πολύ χαρούμενος και ευχαριστημένος που είμαι μέλος αυτής της προσπάθειας και απολαμβάνω την κάθε στιγμή», δήλωσε ο Σεμπάστιαν Φέτελ που στην Ινδία έκανε το «δύο στα δύο» καθώς έχει κερδίσει και τα δύο GP που έχουν γίνει.
«Είναι απίστευτο. Και τις δύο φορές που ήρθαμε εδώ, πήραμε την πολ ποζίσιον το Σάββατο και κερδίσαμε τον αγώνα την Κυριακή. Είναι εκπληκτικό. Ανέκαθεν το έπαθλο ήταν πολύ όμορφο, επομένως είμαι πολύ χαρούμενος που μπόρεσα να κερδίσω ένα ακόμη. Ηταν ένας πολύ ειδικός αγώνας. Δεν ξέρω τι συμβαίνει με αυτή την πίστα αλλά μου αρέσει πολύ. Το πρώτο κομμάτι της είναι κάπως αργό με μεγάλες ευθείες, αλλά τα κομμάτια δύο και τρία είναι πολύ καλά και νομίζω πως όλοι τα απολαύσαμε».
Φερνάντο Αλόνσο: Δεν τα παρατάμε
Ο Φερνάντο Αλόνσο παραδέχθηκε ότι η δεύτερη θέση στην Ινδία ήταν μέσα στα άμεσα σχέδια του. Ο Ισπανός προσπάθησε να αποσπάσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να παραμείνει στο κυνήγι του τίτλου ενώ υπολείπονται τρεις αγώνες μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.
Παράλληλα, ελπίζει ότι η Ferrari θα είναι πιο ανταγωνιστική στην πίστα με τις βελτιώσεις που ετοιμάζει στην F2012, τη στιγμή που η Red Bull είναι στην κυριολεξία άπιαστη.
Για έναν ακόμη αγώνα ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής προσπάθησε να εκμεταλλευτεί όλες τις δυνατότητες του μονοθεσίου του έτσι ώστε να φτάσει τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Αν και ξεκίνησε από την πέμπτη θέση, μέσα σε τρεις γύρους ανέβηκε τρίτος, μετά από μία πολύ όμορφη απόπειρα διπλής προσπέρασης στις δύο McLaren Mercedes. Η κίνηση αυτή του βγήκε κατά το ήμισυ καθώς άφησε πίσω του τον Χάμιλτον στον πρώτο γύρο ενώ από τον Μπάτον απαλλάχτηκε τρεις γύρους μετά.
Στην συνέχεια ξεκίνησε ένα ανελέητο κυνηγητό του δεύτερου Γουέμπερ, τον οποίο πέρασε στον 49ο γύρο μετά το πρόβλημα με το KERS που είχε ο Αυστραλός.
Η διαφορά όμως που είχε δημιουργήσει καθ’όλη την διάρκεια του αγώνα ο Φέτελ (12 δευτ.) δεν άφησε στον Ισπανό περιθώρια να τον φτάσει και να διεκδικήσει τη νίκη. Ετσι, αρκέστηκε στη δεύτερη θέση, τονίζοντας παράλληλα μετά το τέλος του αγώνα ότι η ομάδα δεν θα τα παρατήσει και πως θα μάχεται μέχρι το τέλος.
«Δεν είναι εύκολο στην παρούσα στιγμή να αντιμετωπίσουμε την Red Bull αλλά δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ. Είμαστε χαρούμενοι σήμερα και θα πρέπει να τους δώσουμε συγχαρητήρια (σ.σ. στη Red Bull), ήταν άψογοι όλο το Σαββατοκύριακο. Θέλουμε να είμαστε χαρούμενοι και θέλουμε να τους αντιμετωπίσουμε στην Βραζιλία, και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουμε.
Χάσαμε βαθμούς, αλλά νομίζω ότι πάνω-κάτω αυτό ήταν το σχέδιο για το Σαββατοκύριακο, γιατί γνωρίζαμε ότι δεν είμαστε αρκετά γρήγοροι για να τους ανταγωνιστούμε. Με τη δεύτερη θέση, χάσαμε τους λιγότερους δυνατούς βαθμούς, αλλά όπως είπα, θα έρθουν καλύτεροι αγώνες», δήλωσε ο Ισπανός πιλότος που εντυπωσίασε με την προσπάθεια του να περάσει και τις δύο McLaren στον πρώτο γύρο.
«Ημασταν αρκετά γρήγοροι στη μεγάλη ευθεία, εξακολουθούσαμε όμως να χάνουμε λίγο σε ό,τι αφορά στην πρόσφυση, αλλά ελπίζουμε ότι αυτό θα βελτιωθεί στους επόμενους αγώνες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα για την εξαιρετική ταχύτητα στην ευθεία, κάτι που μας έδωσε τη δυνατότητα μερικών καλών προσπεράσεων και καλό ρυθμό».
Ευχαριστημένος ο Γουέμπερ
Ο Μαρκ Γουέμπερ έχασε τη δεύτερη θέση λόγω του προβλήματος με το KERS στο μονοθέσιο του. Μέχρι τον 45ο γύρο ο Αυστραλός είχε καταφέρει να φέρει εις πέρας με τον καλύτερο τρόπο την αποστολή του, να κρατήσει δηλαδή πίσω του τον Φερνάντο Αλόνσο, αφήνοντας τον Σεμπάστιαν Φέτελ, μόνο και ανενόχλητο να ηγείται του αγώνα.
Από την στιγμή όμως που εντοπίστηκε το πρόβλημα με το KERS ο πιλότος της Red Bull δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τη θέση του και έτσι στον 49ο γύρο δέχθηκε την προσπέραση του Αλόνσο.
«Ηταν πολύ δύσκολο να υπερασπιστείς εκεί διότι χρειάζεσαι το KERS για να βγεις από τέτοιες στροφές. Ευχαριστήθηκα όμως τη μάχη σήμερα. Ηταν ένας δύσκολος αγώνας και μου ήταν επίσης δύσκολο να βρω ρυθμό. Είχαμε κάποια θέματα που χρειαζόταν να λύσουμε στο μονοθέσιο, αλλά ήταν ένας σκληρός και καλός αγώνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια