FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Παει τελικα ο Schumacher στη Sauber;

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να ανακοινωθεί η συνεργασία Mercedes-Χάμιλτον και ήδη δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για το μέλλον του Μίκαελ Σουμάχερ, στη μετά Mercedes εποχή. Προς το παρόν, οργιάζουν οι φήμες που θέλουν τον Γερμανό να συνεργάζεται του χρόνου με την Sauber.
 Όλα ξεκίνησαν μετά την παραδοχή της διευθύνουσας συμβούλου της Ελβετικής εταιρείας Μονίσα Κάλτενμπορν ότι η Sauber θα ενδιαφερόταν να εντάξει στο δυναμικό της τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή. Μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας του Χάμιλτον με τη Mercedes το 2013 ο Σουμάχερ έμεινε μετέωρος και χωρίς επαγγελματική στέγη. Αν ωστόσο ο 43χρονος πιλότος αποφασίσει ότι επιθυμεί να παραμείνει στον χώρο της Formula 1 και να συνεχίσει την επόμενη χρονιά, τότε η Sauber φαντάζει ως ένας από τους πιθανούς μνηστήρες του.

 Αλλωστε, η μετακίνηση του Σέρζιο Πέρεθ στη McLaren Mercedes το 2013 αφήνει ανοικτή μία θέση στην Ελβετική ομάδα, η οποία «καλοβλέπει» την επιλογή Σουμάχερ. «Και βέβαια είναι πολύ θετικό να υπάρχει αυτή η πιθανότητα, του να μπορούμε να συνεργαστούμε με τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, όταν αυτός είναι ελεύθερος στην αγορά.
Μέχρι στιγμής ο Μίκαελ έχει βρεθεί σε μεγάλες ομάδες, με τις οποίες εμείς δε μπορούμε να συγκριθούμε», δήλωσε η Μονίσα Κάλτενμπορν, η οποία διευκρίνισε ωστόσο ότι το ζήτημα αντικατάστασης του Πέρεθ δεν θα έχει διευθετηθεί μέχρι τον αγώνα στη Σουζούκα, το προσεχές Σαββατοκύριακο. Και ο ιδιοκτήτης της Sauber, Πέτερ Ζάουμπερ είχε παραδεχθεί τον ενδιαφέρον της ομάδας του για τον Γερμανό πολυπρωταθλητή, λέγοντας ότι άμεσα θα υπέγραφε μαζί του αν ήταν ελεύθερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια