FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Θα γινει της Κορεας μετα την pole Webber

Έτσι ξαφνικά απλά οδηγώντας, ο Μαρκ Γουέμπερ αγνοώντας τους δυο μονομάχους του τίτλου Φέτελ και Αλόνσο πήρε την πρώτη θέση στην πίστα της Γέονκαμ. Είναι η πρώτη pole position του Αυστραλού φέτος που είχε εκκινήσει στο Μονακό από την 1η θέση αλλά μετά την ποινή που επιβλήθηκε στο Σουμάχερ. Ο καιρός στο Μόκπο ήταν ιδανικός σήμερα, με συννεφιά, τη θερμοκρασία αέρα στους 23 βαθμούς και την υγρασία στο 36% οι συνθήκες ήταν ιδανικές για τη μάχη με το χρονόμετρο που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς.
 Στην πρώτη περίοδο δοκιμών το Q1 οι περισσότεροι οδηγοί βγήκαν αρχικά χρησιμοποιώντας την πιο σκληρή από τις δυο γόμες της Pirelli, στη συγκεκριμένη περίπτωση τη μαλακή. Δεν άργησε όμως να φανεί ότι αυτό δεν ήταν ικανό να τους εξασφαλίσει μια θέση στη 17αδα. Εκτός από τις Red Bull, McLaren και τη Ferrari του Μάσα όλοι οι υπόλοιποι υποχρεώθηκαν να χρησιμοποιήσουν την πολύ μαλακή γόμα με το κόκκινο σιρίτι. Χαρακτηριστική η εικόνα του Αλόνσο να προσπαθεί ανεπιτυχώς να πετύχει έναν ανταγωνιστικό χρόνο στο τελείωμα του 20λεπτου. Από τη συνέχεια αποκλείστηκαν οι έξι πιλότοι των μικρών ομάδων (Caterham, HRT, Marussia) και ο Μπρούνο Σένα με τη Williams.

Ο Βραζιλιάνος που είχε από χτες προβλήματα με την Williams διαμαρτύρονταν γιατί δεν συμμετείχε χτες στο FP1 όπου πήρε τη θέση του ο Βάλτερι Μπότας. Στη δεύτερη περίοδο δοκιμών το Q2 η μάχη ήταν έντονη με τους δυο διεκδικητές του πρωταθλήματος, Σεμπάστιαν Φέτελ και Φερνάντο Αλόνσο να σημειώνουν τους δυο ταχύτερους χρόνους. Πίσω τους έγινε χαμός με το Τζένσον Μπάτον να χάνει πάνω στο νήμα την ευκαιρία για μια θέση στη 10αδα. Εκτός έμειναν και οι Sauber, οι Toro Rosso, ο Μαλντονάντο με τη Williams και ο ντι Ρέστα με την Force India. To αγαπημένο παιδί του Βρετανικού τύπου είδε ακόμη μια φορά το Νίκο Χούλκενμπεργκ να κινείται ταχύτερα και να μπαίνει στην 10αδα.
 Στο Q3 από την αρχή ο Φέτελ έδειξε τις προθέσεις του σημειώνοντας στην 1η του προσπάθεια έναν πολύ γρήγορο χρόνο. Όπως αποδείχτηκε όμως αυτό δεν ήταν αρκετό καθότι ο Μαρκ Γουέμπερ εξάνλτησε τη δυναμική της Red Bull τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η αντίστροφη μέτρηση του 10λεπτου. Λίγο νωρίτερα παραλίγο να τρακάρουν μέσα στα πιτ οι Χάμιλτον, Σουμάχερ, ενώ ο Αλόνσο μάταια προσπαθούσε να βρει μερικά δέκατα ακόμη από τη Ferrari. Η τελική κατάταξη είναι αποκαλυπτική της δυναμικής των μονοθεσίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια