FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Αεροδυναμικη σηραγγα αλλα χωρις τιτλο για Ferrari

Η αεροδυναμική της σήραγγα είναι αυτή που προβληματίζει αυτή τη στιγμή την Ferrari. Η Scuderia θεωρεί ότι δεν λειτουργεί σωστά και στερείται νέων τεχνολογιών για αυτόν τον λόγο αποφάσισε να την κλείσει και να μεταφερθεί αλλού η αεροδυναμική εξέλιξη της F2012.
 Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας του Μαρανέλο, Στέφανο Ντομενικάλι, οι οποίες ελπίδες του Φερνάντο Αλόνσο για την κατάκτηση του φετινού τίτλου σχετίζονται άμεσα από τη σωστή λειτουργία της αεροδυναμικής σήραγγας της Ιταλικής ομάδας. Είναι άλλωστε εμφανές ότι η F2012 στερείται των αντιπάλων της σε αυτόν το τομέα παρά της βελτιώσεις που έχουν γίνει μέσα στην χρονιά. «Η αεροδυναμική σήραγγα δεν ανταποκρίνεται στις νέες τεχνολογίες που υπάρχουν στην αγορά.

Για αυτόν τον λόγο θεωρούμε ότι πρέπει να βελτιωθεί, έτσι ώστε το ποσοστό αυτών που φέρνουμε στην πίστα να είναι υψηλότερο από αυτό που υπάρχει αυτή την στιγμή. Εάν δεν είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε το μονοθέσιο τότε είναι πολύ πιο δύσκολο να παλέψεις για το πρωτάθλημα καθώς δε μπορούμε να βασιζόμαστε στα προβλήματα των άλλων. Αυτό είναι ένα γεγονός, αλλά δε σημαίνει ότι δεν δουλεύουμε όσο το δυνατόν πιο σκληρά. Δεν επαναπαυόμαστε στο να είμαστε μόνο τρίτοι ή τέταρτοι, θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να κερδίσουμε έναν αγώνα και τότε θα δούμε ποια είναι η κατάσταση με τους υπόλοιπους», δήλωσε ο Στέφανο Ντομενικάλι. Προς το παρόν ο Φερνάντο Αλόνσο παραμένει στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά αγώνα με αγώνα η διαφορά του από τους υπόλοιπους πιλότους μειώνεται. Ο Ισπανός δεν έχει καταφέρει στα τελευταία GP να κερδίσει αλλά φροντίζει να έχει καλά πλασαρίσματα ώστε να διατηρείται στην κορυφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια